Ravioli cu umplutura de branza sunt poate cele mai satioase paste si, cu cantitatile astea, garantat saturi 3-4 oameni! Nemaivorbind ca sunt delicioase, deci sigur le vei repeta.

Ingrediente

300 grame paste cu ou de casa, proaspete 80 grame parmezan ras 300 grame ricotta un ou 500 g piure de rosii sare piper
Mod de preparare:
  1. Prepara pastele de casa. Cand le intinzi ultima oara (a 5-a oara), pastreaza foile intregi. Da-le forma de dreptunghi, cu marginile cat mai drept taiate.
  2. Combina branza ricotta cu oul, sarea, piperul si parmezanul. Pune compozitia rezultata intr-un pos, pentru o mai buna distribuire.
  3. Unge o foaie de paste cu putina apa. Pe foaie formeaza pana la jumatatea lungimii bilute de branza din loc in loc, lasand o distanta de 2-3 cm intre ele.
  4. Cand ajungi la jumatate, opreste-te si indoaie restul de foaie peste bilutele de branza. Aseaz-o cu grija si preseaza cu degetele usor, incat sa delimitezi randurile. Ia o lingura cu coada subtire si preseaza cu coada spatiile dintre randuri, pentru a lipi cele 2 straturi de aluat.
  5. Taie ravioli folosind un cutit de pizza sau de saleuri. Umple astfel toate pastele si fierbe-le cate 4-5 minute. Scurge-le si pune-le intr-un alt vas, cu piureul de rosii si 1/2 polonic din apa in care au fiert pastele. Lasa ravioli sa scada si serveste-le presarate cu parmezan.

Paste grecesti la cuptor (Pastitsio)

Paste conchiglie cu dovleac si sos Alfredo

Paste gratinate cu ton