Macar din cand in cand, si tot trebuie sa prepari o mamaliguta cu branza si smantana, un deliciu caloric dar cu care sa saturi toata familia dintr-un foc. Nu dureaza nici macar 15 minute sa o prepari si, daca urmezi sfaturile de mai jos, obtii o mamaliguta perfecta si fina, cremoasa si fara cocoloase!

 

 

Ingrediente

~0,5 kg malai 1,5 L apa sare un cub unt 100 g branza telemea 200 g smantana
Mod de preparare:

1. Pune apa la fiert cu un praf generos de sare si un praf de malai.
2. Cand apa clocoteste bine, toarna malai in ploaie, putin cate putin, iar cu mana dominanta amesteca in continuu din momentul in care incepi sa adaugi malaiul.
3. Cand mamaliga incepe sa se ingroase, da focul mic-mediu si continua sa amesteci constant pentru inca 8-9 minute.
4. Adauga untul si mai amesteca 1 minut, sau pana cand untul e complet topit si distribuit.
5. Rastoarna mamaliga pe un platou si, din loc in loc, infige in ea cate o felie de branza telemea.
6. Lasa mamaliga acoperita pentru 5 minute, apoi serveste-o cu smantana alaturi.

S-ar putea sa-ti placa si:



Ciorba taraneasca de pui

Ciorba taraneasca de pui

 

din aceeasi categorie