Nu ai smantana pentru frisca si nici frisca vegetala? Poti obtine o frisca de casa delicioasa, cu doar 5 ingrediente mari si late, economice, pe care aproape sigur ca le ai deja in casa!

Ingrediente

4 linguri apa 10 g gelatina granulata 250 ml lapte integral esenta de vanilie (1/2 lingurita) 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:

1. Dizolva gelatina in cele 4 linguri de apa si adu amestecul la foc mic. Amesteca in mod constant, pana ce gelatina se hidrateaza si se topeste complet.
2. Separat, combina laptele rece cu putina esenta de vanilie si cu zaharul pudra. Adauga gelatina, amesteca bine si da laptele la frigider pentru 80-90 de minute.
3. La fiecare 15-20 de minute, scoate compozitia si amesteca din nou cu un tel.
4. Cand laptele a stat suficient la frigider, bate-l cu mixerul pentru 6-7 minute, sau pana cand transformi laptele in frisca.