Frisca de post vegetala, din aquafaba (apa de naut) - Retete practice

Iti place frisca, insa te gandesti la grasimile nesanatoase sau la kilograme in plus? Iata o reteta de frisca vegetala de casa pe care o poti pregati usor si cu care mananci si sanatos! Uite cum prepari frisca vegetala de post, din aquafaba (apa de naut), in cativa pasi simpli, la indemana tuturor!

Frisca de post vegetala, din aquafaba (apa de naut)

Pentru a pregati frisca de post din apa de naut, e necesar sa folosesti urmatoarele ingrediente:

  • 250 g naut
  • 1,5 L apa
  • 7-8 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie

1. Lasa nautul la inmuiat intr-un litru de apa pentru 24 de ore, intr-un vas acoperit. Dupa ce s-au hidratat, pune boabele de naut impreuna cu alti 1,5 L apa la fiert intr-o oala sub presiune.

2. Pune-i capacul si da-o la fiert la foc mare, pana cand auzi 10 suieraturi repetate ale valvei de presiune. Redu apoi focul la minim si lasa nautul sa fiarba pentru inca 10 minute.

3. Lasa oala sub presiune cu tot continutul sa se raceasca pentru cateva zeci de minute. Strecoara apoi nautul si pregateste-l dupa reteta preferata (sau alege una din retetele noastre cu naut).

4. Strecoara zeama rezultata in urma fierberii si divide-o intre mai multe forme de cuburi de gheata. Da tavile de cuburi la frigider pentru cateva ore, apoi scoate-le si pregateste frisca din aquafaba, caci aceasta e denumirea lichidului ramas.

5. Topeste 10-12 cuburi de aquafaba si bate-le cu zaharul (dupa gust!) si esenta de vanilie. Mixeaza compozitia pentru aproximativ 15 minute, intai la viteza mica, pentru primele 3 minute, apoi la viteza mare.

6. Daca e necesar, poti face pauze de 2-3 minute, pentru a lasa mixerul sa se odineasca. Serveste frisca de post din aquafaba (apa de naut) la fel cum ai servi frisca din smantana sau pe cea din grasimi vegetale.

Citeste si: