Placinta cu dovleac nu e singurul desert pe care il poti prepara toamna din acest fruct! Uite cat de usor e sa pregatesti o budinca de dovleac gata portionata, cu care servesti 6 persoane!

Ingrediente

200 g dovleac placintar 200 ml lapte 50 ml smantana pentru frisca 50 g zahar 2 oua 1/2 lingura rom esenta vanilie

Ingrediente pentru servit:

frisca/scortisoara/sirop de artar
Mod de preparare:
  1. Taie dovleacul cubulete si fierbe-l in apa potrivita, pentru 10 minute sau pana cand sunt usor de patruns cu furculita.
  2. Scoate dovleacul si paseaza-l in robotul de bucatarie sau cu ustensila pentru piure.
  3. Combina-l apoi cu laptele, smantana pentru frisca, ouale, zaharul si esentele.
  4. Toarna compozitia in forme de budinca termorezistente si asaza-le intr-o cratita intinsa, cat mai incapatoare.
  5. Pe langa forme toarna apa pana la jumatatea inaltimii lor, acopera-le cu folie de aluminiu si acopera apoi cratita cu un capac pus intr-o parte, pentru a permite partial aburului sa iasa.
  6. Lasa budinca de dovleac la foc mic pentru 30 de minute, sau pana cand se solidifica.
  7. Serveste budinca de dovleac racita, cu frisca, presarate cu scortisoara sau cu sirop de artar.