Ai incercat vreodata sa mananci dovleac umplut? Daca nu, trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta, caci e o gustare foarte sanatoasa si gustoasa.

Ingrediente

un dovleac de aproximativ 1,5 kg 300 g orez 60 g unt topit 200 g prune uscate 200 g caise uscate 200 g nuci sau migdale 2 lingurite scortisoara 200 g stafide aurii 2 linguri miere 500 ml apa calda
Mod de preparare:
  1. Dovleacul se spala bine apoi i se taie un capac (care nu se arunca) prin care se scot semintele, filamentele albe si o parte consistenta a miezului. Se spala interiorul si se sterge cu servete de hartie.
  2. Se fierbe orezul in 600 ml apa 15 minute si se scurge. Se amesteca apoi cu untul topit si fructele uscate, sarea, scortisoara si mierea.
  3. Se umple dovleacul cu amestecul de orez si se toarna la interior si cele 500 ml apa calda.
  4. Se asaza intr-o tava, i se pune capacul taiat si se lasa la cuptor pentru 2 ore.

Sfat util

✽ Daca nu aveti pentru umplut acest tip de dovleci lunguieti, puteti folosi si dovleci rotunzi, dar care sa fie mici, nu de dimensiuni mari, deoarece ingredientele de la umplutura, in special orezul, dar nu numai, nu se vor inmuia la fel de bine.