Vrei sa savurezi o paella simpla, preparata dupa o reteta rapida, cu ingrediente usor de gasit in magazin? Incearca varianta asta de reteta de paella cu fructe de mare si carnati chorizo.

Ingrediente

500 g orez 250 g carnati chorizo 400 g piept de pui dezosat 400 g creveti decorticati 200 g mazare 2 cepe mari 4 catei usturoi 1,5 L supa concentrata de pui/apa 1 conserva rosii in bulion (400 g) cateva fire sofran 4-5 linguri ulei de masline o legatura patrunjel 1 lingurita boia de ardei dulce sare piper o lamaie
Mod de preparare:

1. Intr-o tigaie foarte intinsa, incinge jumatate din cantitatea de ulei de masline si frige pieptul de pui taiat cubulete.
2. Presara putina sare si piper, iar cand puiul s-a rumenit bine adauga carnatul taiat feliute, ceapa, mazarea si usturoiul, apoi lasa ingredientele 4-5 minute la foc mediu.
3. Peste, adauga rosiile in bulion, supa concentrata de pui si firele de sofran, orezul, boaiaua si da compozitia intr-un clocot pe foc, apoi pune-i capacul si las-o sa fiarba timp de 15 minute.
4. Dupa ce timpul a trecut, indeparteaza capacul, asaza crevetii deasupra si da tava de paella la cuptor pentru alte 15 minute, la 180 de grade.

5. Serveste paella cu fructe de mare fierbinte, cu felii de lamaie alaturi.

S-ar putea si: