Omleta spaniola cu sunca si cascaval
Omleta asta spaniola nu se mananca la micul dejun. Nu ca n-ar fi sanatoasa, dar e mult prea satioasa pentru prima masa a zilei.
Cu omleta asta saturi 4 persoane la cina sau pranz si iti ia doar 30 de minute sa o prepari!
Ingrediente
1. Intr-o tigaie adanca, incinge 3-4 linguri de ulei de masline. In ulei pune cartofii taiati cubulete micute si ceapa taiata solzi mari.
2. Presara putina sare si intoarce cartofii continuu pentru 10-15 minute, pana cand se inmoaie.
3. Cand cartofii devin moi, zdrobeste-i cu lingura de lemn pana ce obtii o consistenta omogena.
4. Combina cartofii pasati cu ouale si sare dupa gust.
5. Unge aceeasi tigaie cu putin ulei si toarna o treime din compozitie, odata ce uleiul s-a incins. Intinde-o omogen, apoi asaza 4 felii de cascaval, cele 4 de sunca, apoi iar 4 felii de cascaval.
6. Deasupra toarna restul compozitiei de omleta spaniola si repartizeaz-o omogen.
7. Dupa cca 5 minute, cand omleta a prins forma si s-a rumenit pe partea de jos, intoarce-o folosind o farfurie, apoi pune-o la loc in tigaie, cu partea negatita in jos.
8. Lasa omleta spaniola la foc mediu pentru alte 5 minute si scoate-o apoi pe farfurie si serveste-o imediat.