Tocana de miel ca la Gherla

Tocana de miel este o alternativa delicioasa la clasica firptura la cuptor. Combinatia de carne si legume va fi pe placul tuturor!

Pui la cuptor

Carnea de pui este delicioasa indiferent de cum este gatita, dar parca nimic nu se compara cu o friptura la cuptor.

Tagliatelle ragù – rețeta clasică

Avem tot felul de semi preparate, de prafuri etc. care ne ajută când vrem să gătim pe repede înainte. Dar nimic nu se compară cu o mâncare făcută în casă, de la zero. Să facem împreună niște tagliatelle ragù, după rețeta originală. Într-o cratiță/tigaie mare, topește la foc mic untul. Adaugă prosciutto/pancetta, morcovul, țelina și ceapa […]

Cuscus cu legume

Usor de facut, perfecta pentru o cina tarzie, reteta de cuscus cu legume e printre cele mai nutritive retete pentru perioada postului.

Choux cu capsuni

Desertul frantuzesc perfect, nici prea dulce, nici prea greu, cu frisca si capsuni. Reteta de choux cu capsuni este una foarte practica si cere doar putina indemanare.

Orez cu lapte si capsuni

Merge de minune la micul dejun sau ca o gustare dupa masa de pranz. Orezul cu lapte si capsuni e desertul perfect cu care poti intampina musafirii.

Cartofi noi cu ciuperci

Cartofii noi cu ciuperci pot fi mancati atat ca fel principal, fiind satiosi si bogati in nutrienti, cat si sub forma de garnitura, alaturandu-le un preparat principal. Prin inlocuirea unului cu margarina sau ulei de masline, se obtine o mancare consistenta de post.

Salata proaspata

Salata proaspata poate fi mancata ca atare, sau poate fi alaturata unui preparat din carne slaba, combinatia fiind una minunata, mai ales daca esti la dieta.

Cartofi noi cu usturoi

Caracteristici primaverii, cartofii noi sunt usor de gatit si cu putina imaginatie pot fi chiar foarte gustosi. Iata o reteta simpla si utila de cartofi noi cu usturoi.

Supă cremă cu broccoli și brânză Cheddar

O supă cremă cu o consistență mătăsoasă, plină de arome care se completează minunat, fără a-și pierde individualitatea. Se face extrem de ușor și este foarte sățioasă. Într-o cratiță, topește la foc mic untul, adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat și cimbrul. Amestecă ocazional, timp de 3-4 minute. Adaugă încet făina, amestecând continuu ca să […]