Usor de facut, perfecta pentru o cina tarzie, reteta de cuscus cu legume e printre cele mai nutritive retete pentru perioada postului.

Ingrediente

2 pahare cuscus 2 pahare apa un dovlecel 2 ardei grasi de diferite culori 2 morcovi 3-4 rosii mici o ceapa 1/2 cub concentrat legume 40 g margarina un praf sare o legatura patrunjel
Mod de preparare:
  1. Morcovii taiati rondele cu ceapa maruntita, concentratul si un pahar cu apa se pun la fiert.
  2. Se adauga ardeii taiati mai mare si dovlecelul la fel, dupa ce morcovii sunt pe jumatate fierti. Se lasa pe foc 20 de minute si apoi se adauga rosiile intregi.
  3. Margarina, sarea, cuscusul si doua pahare cu apa clocotita se pun intr-o cutie cu capac. Se amesteca si se lasa 5 minute cu capacul pus.
  4. Dupa acest timp, se amesteca usor cuscusul cu furculita, se lasa 2 minute si apoi se aduce la masa cu legumele fierte. Se poate orna cu patrunjel verde.
din aceeasi categorie