Cartofii noi cu ciuperci pot fi mancati atat ca fel principal, fiind satiosi si bogati in nutrienti, cat si sub forma de garnitura, alaturandu-le un preparat principal. Prin inlocuirea unului cu margarina sau ulei de masline, se obtine o mancare consistenta de post.

Ingrediente

un kg cartofi noi 1/2 conserva ciuperci mici, intregi 2 linguri unt o legatura marar 2 frunze sfecla rosie sare piper
Mod de preparare:
  1. Cartofii noi bine spalati se pun la fiert in coaja.
  2. Intre timp, intr-o lingura de unt se pun la calit ciupercile, presarate cu sare si piper.
  3. Se lasa aproximativ 10 minute, pana ce se evapora apa si apoi se adauga cartofii bine scursi.
  4. Se pune si restul untului si se lasa pe foc 5 minute. Se trage tigaia de pe foc si se pun mararul si frunzele de sfecla tocate mai mare. Se serveste imediat.
din aceeasi categorie