Sushi nu trebuie să conţină peşte crud. Există reţete inedite de sushi cu carne de porc şi legume gustoase. Vezi cum se prepară sushi cu bacon şi avocado, pentru carnivori.

Mod de preparare:

Se prepară orezul pentru sushi cunform instrucţiunilor. Se lasă deoparte.

Se taie pieptul de pui fâşii lungi şi se pune pe grătarul de teflon sau ceramică încins. Se lasă deoparte fâşiile de pui, să se răcească.

Se pun feliile de bacon într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu, se acoperă cu altă folie, se presează cu o tavă mai mică şi se coc circa 20 de minute, până se rumenesc fără să îşi piardă elasticitatea.

Se taie fâşii castraveţii şi avocado şi se aşează lângă carnea de pui (pentru varianta vegetariană, înlocuiţi puiul cu fire de sparanghel opărite la abur sau trase la tigaie în ulei de măsline).

Se pun pe tăviţa de rulat din bambus felii de bacon. Peste ele, se pun fâşii de castraveţi, avocado şi carne de pui sau sparanghel. Se rulează şi se taie felii groase. Se fixează cu scobitori dacă baconul nu se lipeşte de orez.

Se servesc cu sos de soia, sau alte sosuri asiatice pentru carne, în funcţie de gusturi şi reţetă (cu carne sau vegetariană).