Gustare rapida sau cina in toata regula, chiftelutele astea pot fi servite ca orice vrei tu. Le pregatesti in sos dulce-acrisor si le poti aseza langa o portie de orez pufos sau le poti servi cu o salata.

Ingrediente

300 g carne tocata de porc 100 g pesmet proaspat 2 galbenusuri 1/2 leg patrunjel 1 lingura cimbru 2 catei usturoi 1 lingura amidon 3 linguri zahar brun 100 ml supa concentrata de vita 50 ml otet de vin 2 linguri sos soia
Mod de preparare:

1. Intr-un bol incapator, combina carnea tocata, pesmetul proaspat (paine proaspata trecuta prin robotul de bucatarie) cu patrunjelul, cimbrul, usturoiul si apoi potriveste de sare si piper.
2. Omogenizeaza amestecul de carne, apoi portioneaza chiftelutele si rotunjeste-le intre palme, facandu-le micute, de cca 2 cm diametrul. Te poate ajuta sa ai palmele usor umezite atunci cand prelucrezi carnea cu mainile.

3. Dupa ce ai format toate chiftelutele dulci-acrisoare, asaza-le intr-o tava incapatoare si da-le la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade.
4. Cand chiftelutele se rumenesc bine, asaza-le pe plita si separat combina supa concentrata de vita, zaharul, otetul, sosul de soia si amidonul intr-un bol.
5. Adauga apoi compozitia obtinuta peste chiftelutele rumenite din tava, si lasa sosul sa scada cateva minute, pana se ingroasa putin si glazureaza chiftelutele.