Chiar daca le pregatesti cu carne de pui, nu sunt deloc mai putin gustoase! Uite cat de bune iti pot iesi niste chiftelute de pui, marinate in sos ragu, pe care sa le aduci la masa cu paste proaspete sau poate cu cate o portie de orez simplu.

Ingrediente:

700 g carne tocata de pui - combinatie pulpe superioare+piept 2 catei usturoi 3 linguri parmezan 1 ou o legatura patrunjel 1/2 ardei iute mic 5 linguri pesmet sare piper 4 linguri ulei

Ingrediente pentru sosul Ragu

3 linguri ulei 1 ceapa mare 2 morcovi 2 tije telina apio o conserva rosii cuburi 200 ml apa o legatura busuioc proaspat sare piper
Mod de preparare:

 

1. Toaca marunt carnea de pui, combinand 1/2 si 1/2 piept de pui si pulpe superioare de pui dezosate.
2. Adauga apoi usturoiul, parmezanul, oul si restul de ingrediente. Framanta compozitia pana ce o omogenizezi complet si potriveste de sare si piper.
3. Formeaza chiftelutele de pui marinate rotunjindu-le intre palme. Frige chiftelutele in 3-4 linguri de ulei pana le uniformizezi.
4. Separat, frige in 3 linguri de ulei ceapa, telina si morcovul, toate maruntite fin sau rase, pentru 4-5 minute la foc mic-mediu.
5. Dupa ce legumele se inmoaie, adauga rosiile cuburi, apoi potriveste de sare si piper.
6. Adauga 200 ml apa fierbinte si busuiocul tocat fin, apoi lasa sosul Ragu sa scada pentru 30-35 minute.
7. Odata ce a scazut sosul, adauga chiftelutele de pui in sos si opreste focul.
8. Serveste chiftelutele de pui marinate cu paste, orez sau cu piure, dupa gust.