Cu gustul caracteristic, usor dulceag, chiftelele de dovlecei pot inlocui cu succes reteta clasica, ce include carne. Se fac usor si rapid, in numai 30 de minute.

Chiftele de dovlecei pe farfurie alba

Află de ce e bine să consumi dovlecei și de ce să îi incluzi cât mai des în alimentația copiilor

Ingrediente

3 dovlecei un catel usturoi 2 oua 150 g faina 1/2 legatura marar sare piper ulei pentru prajit
Mod de preparare:
  1. Dovleceii curatati, trecuti prin razatoare si presarati cu sare se lasa 20 minute intr-o strecuratoare.
  2. Apoi, se preseaza, se adauga ouale, mararul, usturoiul, faina, sare si piper.
  3. Se amesteca bine si se mai adauga faina, daca amestecul e prea lichid.
  4. Se incinge uleiul si se iau cu lingura mici cantitati de compozitie, care se pun in tigaie. Se scot pe servete de hartie.

chiftelute de dovlecei in sos de usturoi alb

Sfaturi utile:

✽ Alege dovlecei fragezi, cu coaja de culoare verde deschis si proaspeti, sa fie dulci.

✽ Adauga in compozitia de chiftele doua linguri de smantana grasa sau cateva linguri de branza rasa, pentru un gust mai bogat.

✽ Serveste chiftelele de dovlecei reci, cu iaurt sau garnitura la o friptura.

S-ar putea sa-ti placa si: 



din aceeasi categorie