Dovlecei pane - Retete practice

Sunt gata in mai putin de 25 de minute si sunt ideali serviti proaspeti. Dovleceii pane sunt atat de buni, incat ii poti manca si simpli, sau ca pe o gustare rece.

 

Ingrediente

2 dovlecei mari 3 oua 3 linguri lapte 2-3 linguri faina 2 catei usturoi sare piper
Mod de preparare:

 

  1. Spala dovleceii si taie-i felii de ~0.5 cm grosime. Pune-i intr-o strecuratoare, presara-i cu sare si lasa-i la scurs 10 minute.
  2. Intre timp, bate ouale cu laptele, sarea, piperul si usturoiul maruntit. Da fiecare felie de dovlecel prin faina, apoi prin ou, prin faina si inca o data prin ou.
  3. Pune feliile la prajit in ulei incins, si lasa-le pana se rumenesc pe ambele parti.

Incearca si:

Placinta cu dovlecei

Supa rece de dovlecei

Arancini

Vezi de ce e recomandat să incluzi cât mai des dovleceii în alimentația copiilor