Sunt gata in mai putin de 25 de minute si sunt ideali serviti proaspeti. Dovleceii pane sunt atat de buni, incat ii poti manca si simpli, sau ca pe o gustare rece.

Ingrediente

2 dovlecei mari 3 oua 3 linguri lapte 2-3 linguri faina 2 catei usturoi sare piper
Mod de preparare:

 

  1. Spala dovleceii si taie-i felii de ~0.5 cm grosime. Pune-i intr-o strecuratoare, presara-i cu sare si lasa-i la scurs 10 minute.
  2. Intre timp, bate ouale cu laptele, sarea, piperul si usturoiul maruntit. Da fiecare felie de dovlecel prin faina, apoi prin ou, prin faina si inca o data prin ou.
  3. Pune feliile la prajit in ulei incins, si lasa-le pana se rumenesc pe ambele parti.

Incearca si:

Placinta cu dovlecei

Supa rece de dovlecei

Arancini