In perioada verii e indicat sa mananci alimente mai usoare, dar care sa fie si nutritive in acelasi timp. Placinta cu dovlecei, o combinatie intre o omleta si o caserola, este atat satioasa, cat si hranitoare si gustoasa.

Ingrediente

4 linguri unt 1 ceapa 200 g porumb fiert 2 dovlecei mari 200 g ciuperci 200 g mozzarella/cascaval 3 oua 2 fire ceapa busuioc oregano sare
Mod de preparare:
  1. Topeste untul intr-o tigaie adanca si caleste ceapa tocata marunt, dovleceii feliati subtire si ciupercile. Dupa 1-2 minute adauga si porumbul fiert (proaspat sau din conserva) si lasa-le pana cand toate legumele s-au inmuiat, apoi adauga condimentele.
  2. Bate ouale bine, adauga branza si unge o tava de cuptor. Asaza legumele in tava, toarna compozitia de ou si branza deasupra. Ridica feliile de dovlecel la suprafata, pentru ca preparatul sa fie mai aspectuos.
  3. Acopera tava cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt si da tava la cuptor pentru 20 de minute. Scoate folia si lasa preparatul pentru alte 5-10 minute la cuptor, sa se rumeneasca. Serveste placinta de dovlecei cu ceapa verde tocata.

Incearca si:

Lasagna cu dovlecei

Supa rece de dovlecei

Dovlecei gratinati

din aceeasi categorie