O reteta pentru care nu trebuie sa te apuci sa prepari un blat de tarta, separat de compozitie. Preparatul iese mult mai rapid asa, si este si mai compact.

Ingrediente

o vanata mica un dovlecel mic 2 rosii un ardei gras 100 g bacon 75 g branza cu mucegai albastru 5 oua 250 ml smantana cimbru o lingura ulei 6 linguri faina sare piper
Mod de preparare:
  1. Ardeiul se taie cubulete, iar vanata si dovlecelul rondele, se stropesc cu foarte putin ulei si se dau la cuptor pentru 15 minute.
  2. Baconul se taie cubulete care se rumenesc in tigaie fara grasime.
  3. Ouale se bat, se adauga smantana, faina si se potriveste de sare, piper si cimbru. Se toarna in tava, peste legume, iar deasupra se adauga baconul prajit si scurs de grasime, branza faramitata si rosiile taiate cubulete. Se coace 20 de minute.

Sfaturi utile:

 

✽Adauga si masline, curatate de samburi si taiate felii, in compozitia pentru tarta. Cele mai indicate sunt maslinele acrisoare verzi.

✽Daca doresti sa gatesti mai dietetic, poti inlocui baconul prajit cu fasii din piept de pui sau de curcan pe care le-ai fiert dinainte. 

✽ Serveste tarta calda cu un ketchup aromat sau cu suc de rosii facut in casa, peste care poti presara cateva frunze de patrunjel proaspat.

S-ar putea sa-ti placa si:

Quiche de ciuperci

Tarta cu legume

Tarta de rosii cu branza