Placinta cu dovlecei
 45 minute
4 portii
Usor
In perioada verii e indicat sa mananci alimente mai usoare, dar care sa fie si nutritive in acelasi timp. Placinta cu dovlecei, o combinatie intre o omleta si o caserola, este atat satioasa, cat si hranitoare si gustoasa.
Ingrediente
                                 4 linguri unt
 1 ceapa
 200 g porumb fiert
 2 dovlecei mari
 200 g ciuperci
 200 g mozzarella/cascaval
 3 oua
 2 fire ceapa
 busuioc
 oregano
 sare                            
                        
                            Mod de preparare:
                        
                                                    - Topeste untul intr-o tigaie adanca si caleste ceapa tocata marunt, dovleceii feliati subtire si ciupercile. Dupa 1-2 minute adauga si porumbul fiert (proaspat sau din conserva) si lasa-le pana cand toate legumele s-au inmuiat, apoi adauga condimentele.
- Bate ouale bine, adauga branza si unge o tava de cuptor. Asaza legumele in tava, toarna compozitia de ou si branza deasupra. Ridica feliile de dovlecel la suprafata, pentru ca preparatul sa fie mai aspectuos.
- Acopera tava cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt si da tava la cuptor pentru 20 de minute. Scoate folia si lasa preparatul pentru alte 5-10 minute la cuptor, sa se rumeneasca. Serveste placinta de dovlecei cu ceapa verde tocata.
Incearca si:
                din aceeasi categorie
            
        
                    5 stars -
                    based on 250 reviews
                
            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2020/03/35413193_m.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/03/Pizza-de-post-cu-ardei-si-masline.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/03/Omleta-cu-dovlecei-la-cuptor.jpg)