O variatie a specialitatii italiene, aceasta varianta de lasagna este chiar mai sanatoasa decat cea originala, deoarece pastele sunt inlocuite cu dovlecei, iar combinatia de legume+carne este mult mai sanatoasa decat cea de paste+legume. Lasagna cu dovlecei este perfecta pentru cina, pranz sau pentru a fi luata la pachet.

Ingrediente

500 g carne tocata de vita 3 catei usturoi o ceapa mica 1 lingura ulei de masline sare piper o conserva rosii decojite 2 linguri busuioc proaspat 3 dovlecei medii 400 g ricotta/urda 450 mozzarella 25 g parmezan un ou mare
Mod de preparare:
  1. Intr-o tigaie adanca, frige carnea de vita si sareaz-o, iar dupa ce se coloreaza integral strecoar-o pentru a elimina grasimea.
  2. Adauga uleiul de masline in tigaie si caleste la foc mic usturoiul si ceapa. Pune din nou carnea in tigaie peste usturoi, adauga rosiile, busuiocul, sarea si piperul.
  3. Lasa tigaia acoperita, la foc mic pentru 30-40 de minute, fara a mai adauga apa.
  4. Intre timp, feliaza longitudinal dovleceii, fara a-i curata de coaja, presara putina sare peste ei si lasa-i deoparte pentru 10 minute, pentru a elimina apa in exces.
  5. Dupa cele 10 minute, sterge dovleceii cu un prosop de hartie.
  6. Pe un gratar sau intr-o tigaie, frige dovleceii pe fiecare parte cate 1-2 minute, apoi scoate-i pe prosoape de hartie.
  7. Intr-un castron amesteca ricotta sau urda cu parmezanul si cu oul.
  8. Intr-o tava dreptunghiulara, pune putina carne cu sos, urmata de un rand de felii de dovlecel, un strat de branza cu ou, rade mozzarella deasupra si repeta procedeul pana termini toate ingredientele.
  9. Ultimul strat, cel de deasupra, ar trebui sa fie sosul de branza si mozzarella rasa.
  10. Acopera tava cu folie de aluminiu si da-o la cuptor pentru 45 de minute la 190 grade, iar dupa cele 45 de minute elimina folia si mai baga lasagna cu dovlecei la cuptor pentru alte 15 minute.
din aceeasi categorie