Vrei sa incerci Lasagna dupa reteta originala, asa cum o fac italienii la ei acasa? Cu sos Ragu si bechamel delicios, preparatul clasic e atat de bun, incat sigur nu vei mai prepara Lasagna altfel!

Ingrediente

500 g foi lasagna sos Ragu 250 g mozzarella 100 g unt 80 g faina 1 l lapte 100+100 g parmezan sare piper nucsoara
Mod de preparare:

1. Prepara sosul Ragu, esential pentru reteta de Lasagna originala.
2. Separat, topeste untul pentru sosul Bechamel. Cand untul s-a topit, adauga faina si amesteca energic, apoi toarna laptele cat mai rece.
3. Lasa sosul Bechamel la foc mediu pana cand se ingroasa, adauga 100 g parmezan si apoi potriveste-l de sare, piper si nucsoara.
4. Intr-o tava de cuptor termorezistenta, toarna 1 polonic de sos Ragu si intinde-l, asaza foile de lasagna iar deasupra toarna 2-3 polonice sos Ragu, iar peste acesta raspandeste un polonic de sos alb. Peste sosul alb raspandeste felii de mozzarella si putin parmezan ras.
5. Continua apoi cu foi de lasagna, sos Ragu, sos bechamel, cele doua tipuri de branza, pana cand Lasagna se inalta. In final, intinde un strat de foi lasagna, sos de bechamel si cele doua tipuri de branza.
6. Acopera tava cu folie si da Lasagna la cuptor la 180 de grade pentru 45-50 de minute, din care ultimele 5-10 minute fara folia de aluminiu.