Garantat iti plac mezelurile in sandvisurile pe care le pregatesti in casa. Insa n-ar fi mai sanatos sa prepari un cotlet de porc in casa, doar din carne si condimente? E perfect de servit in sandvisuri, pe un platou de aperitive sau ca o gustare!

Ingrediente

1 bucata cotlet de porc fara os - cca 600 g cimbru boia de ardei dulce pudra de usturoi ulei sare piper
Mod de preparare:

1. Spala bine cotletul de porc fara os si usuca-l apoi. Unge-l cu ulei de masline din belsug, apoi freaca-l cu toate mirodeniile, cu sarea si piperul, dupa gust.
2. Trage carnea la tigaie pentru cateva minute la foc mare, in 1-2 linguri ulei, pentru a preveni uscarea ei in cuptor ulterior.
3. Infasoara bucata de cotlet intr-o folie de aluminiu incapatoare, turnand peste ea si zeama obtinuta in tigaie.
4. Strange bine mezelul la capete, pentru a te asigura ca aburul nu va iesi, apoi da bucata de carne la cuptor pentru cca o ora, la 180 grade.
5. Odata patruns cotletul de porc, inlatura folia si da focul putin mai iute, apoi da din nou cotletul la cuptor pana ce se rumeneste, stropind-o periodic cu zeama pe care si-a lasat-o.
6. Lasa cotletul de porc sa se raceasca complet apoi refrigereaza-l ca pe un mezel obisnuit. Serveste mezelul sanatos in urmatoarele 3-4 zile maxim de la preparare.