1. Toată carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi. Se toacă şi se condimentează dup preferinţe cu sare, piper, cimbru, salvie şi condimente de cârnaţi. Se adaugă supa de carne, care se trece de câteva ori printr-o strecurătoare cu usturoi pisat. Se amestecă bine până se omogenizează.

2. Se trece această compoziţie prin maşina de tocat, la care s-a montat pâlnia pentru cârnaţi şi se umplu maţele de porc foarte bine curăţate şi păstrate mai multe zile la rece, în apă cu sare şi oţet. Se ţin o noapte la rece, cel mai bine afară, dacă este ger.

3. Pentru prăjit, se taie din cârnat bucăţi de aproximativ 20 cm, din care se formează spirale şi se prind cu beţe de frigărui. Se prăjesc apoi într-o tigaie încinsă cu ulei, câte 5-6 minute pe fiecare parte. Când se servesc, se pot stropi cu 2-3 picături de oţet sau zeamă de lămâie.