1. Se taie minibaghetele pe jumătate şi se stropesc cu uleiul de măsline şi puţin lapte.

2. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 160 de grade şi se pregătesc ingredientele pentru umplutură. Se opăresc roşiile şi se taie cubuleţe sau se dau prin răzătoarea mică, acest aspect depinzând de cum le doriţi asezonate. Se taie cârnaţii rondele foarte subţiri, ardeii se taie şi ei felii foarte subţiri ca să se topească la cuptor şi se aşează pe minibaghete, aşa cum doriţi. Puteţi să le asortaţi în felul următor: 4 jumătăţi să le umpleţi cu roşii, măsline, ardei, mozzarella, cimbru şi busuioc, iar celelalte 4 să fie gratinate cu mai mulţi cârnăciori picanţi, bacon, ardei, mozzarella şi roşii.

3. Asezonarea se face după gustul fiecăruia, se bagă la cuptor 15 minute şi se servesc calde, cu salată de roşii cu cimbru şi busuioc sau altă salată de vară cu specific italienesc.