Tort de cacao cu spuma de ciocolata

Daca esti fan ciocolata, tortul asta este tot ce-ti doresti! Blat, crema si glazura, toate sunt pline de ciocolata.

Blat de tort simplu

Cea mai dificila parte din prepararea unui tort de la zero este blatul. Daca ai o crema delicioasa pe care vrei sa o folosesti pentru a face un tort, dar nu ai o reteta pentru un blat de tort simplu, reteta asta e exact ce iti trebuie!

Tort de clatite cu Nutella si alune de padure

Daca ai dexteritate in pregatirea clatitelor, reteta asta e un succes garantat. In plus, imbini cu usurinta doua preparate (clatite si tort) si obtii un deliciu aparte, foarte potrivit pentru petreceri.

Tort trunchi de copac – Baumkuchen

Cu un gust puternic si aroma intensa de rom, acest tort este un deliciu nemtesc, denumit Baumkuchen, adica trunchi de copac, dupa aspectul pe care il formeaza blatul cand il prepari.

Tort italienesc

Daca te pregatesti sa primesti invitati, reteta asta de tort italienesc este perfecta. Consistenta desertului este foarte cremoasa si aroma bogata de cafea iti incanta simturile.

Tort cu ciocolata, mascarpone si capsune

Un blat cu gust puternic de ciocolata, o crema bogata de capsune, glazura delicioasa si cu un decor pe masura, acestea sunt ingredientele ce alcatuiesc un tort perfect pentru o zi de sarbatoare. Reteta trimisa de Oana Placinta.

Tort de morcovi cu glazura

Perfect pentru o zi de primavara sau zilele calduroase de vara, acest tort de morcovi este desertul ideal pentru o petrecere mai putin formala, intre prieteni sau rude apropiate. Gustul este unul aparte si, desi ai crede ca morcovii nu se potrivesc intr-un desert, legumele nu au un gust pronuntat, ci contribuie mai degraba prin colorit […]

Tort Tiramisu

Tortul Tiramisu este perfect pentru aniversari sau in zile de sarbatoare. Il prepari fara coacere si il poti orna in nenumarate moduri! Reteta trimisa de Voichita Serpar, din Arad

Tort Tiramisu din clatite

Iti place gustul clasic de Tiramisu, dar adori si clatitele? Ei bine, cele doua fac casa buna impreuna si crema pastreaza gustul, in timp ce clatitele iti ofera aroma delicioasa de cafea, in nenumarate straturi.

Tort Sacher

Originile retetei de tort Sacher dateaza din secolul 19, cand printul Wenzel von Metternich a solicitat bucatarului un desert deosebit pentru cativa musarifi importanti. Bucatarul s-a imbolnavit si a lasat povara muncii pe Franz Sacher, ucenicul lui de doar 16 ani. Acesta s-a ridicat la inaltimea asteptarilor si le-a pregatit tortul omonim. Se spune ca […]