Perfect pentru o zi de primavara sau zilele calduroase de vara, acest tort de morcovi este desertul ideal pentru o petrecere mai putin formala, intre prieteni sau rude apropiate. Gustul este unul aparte si, desi ai crede ca morcovii nu se potrivesc intr-un desert, legumele nu au un gust pronuntat, ci contribuie mai degraba prin colorit si dulceata caracteristica.

Ingrediente pentru blat

100 g nuci 350 g morcov 260 g faina 250 g zahar 200 ml ulei 1 pliculet praf de copt un praf de sare 2 lingurite scortisoara macinata 4 oua esenta de vanilie

Ingrediente pentru crema

55 g unt la temperatura camerei 230 g crema de branza la temperatura camerei 200 g zahar pudra esenta de vanilie coaja rasa de la 1/2 lamaie

Ingrediente pentru ornat

nuci tocate
Mod de preparare:

1. Amesteca ingredientele uscate (faina, sarea, scortisoara si praful de copt). Bate ouale cu esenta de vanilie si adauga zaharul treptat, pana isi maresc volumul considerabil si compozitia devine galben pai.
2. Adauga uleiul in compozitie treptat, apoi incorporeaza si ingredientele uscate.
Cand ai obtinut aluatul, adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea mica si nucile macinate.
3. Pune compozitia (cantitati egale) in 2 tavi cu dimensiuni identice, tapetate cu hartie de copt pe fund, sau intr-o singura tava de tort (ulterior va fi necesar sa tai blatul). Da tava/tavile la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru ~30 de minute, sau pana cand blatul trece testul scobitorii.
4. In rastimp, pregateste crema: bate untul moale pana cand devine usor si cremos, apoi adauga crema de branza si cerne zaharul pudra (acesta din urma trebuie adaugat treptat). Dupa 5-7 minute de mixat, dupa ce ai incorporat tot zaharul, adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie, omogenizeaza si crema este gata.
5. Dupa ce blaturile se racesc (daca ai copt unul singur, taie-l in 2), aseaza ~jumatate din cantitatea de crema intre blaturi, apoi orneaza tortul cu restul de crema si presara nucile tocate deasupra.

Incearca si alte prajituri cu morcov