Tort de ciocolată cu cremă înmiresmată cu mentă

Se apropie o zi specială şi vrei o idee nemaipomenită? Îţi propunem un tort de ciocolată cu cremă de mentă – o combinaţie senzaţională! 1. Pentru blat, se separa ouale si apoi se bat albusurile cu 3/4 din zahar pâna se obţine o bezea ferma. 2. Separat, se bat galbenusurile cu restul de zahar si esenţa de menta […]

Tort de ciocolată

1. Se separă ouăle. Gălbenușurile se freacă împreună cu un praf de sare, rom, zahăr și unt. Se adaugă ciocolata amăruie, cacaua și făina cernută. Albușurile se bat spumă și se încorporează ușor. Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace la 150°C. 2. Într-un alt vas se pun gălbenușurile, […]

Tort de biscuiţi cu cremă de iaurt

► Pentru blat, untul moale se freacă cu zahărul şi se adaugă biscuiţii . ► Compoziţia se pune pe fundul tăvii cu inel detaşabil, se presează şi se dă pentru aproximativ 15 minute la frigider. ► Pentru cremă, gelatina se hidratează în 6 linguri apă călduţă timp de 15 minunte. Apoi se pune pe foc […]

Tort de biscuiţi cu zmeură

► Pentru blat: untul moale se freacă cu zahărul şi se adaugă biscuiţii. Compoziţia se pune pe fundul tăvii speciale, cu inel detaşabil, se presează şi se dă pentru aproximativ15 minute la frigider. ►Pentru umplutură se hidratează gelatina în 6 linguri de apă călduţă 15 minute şi se pune pe foc până se topesc toate […]

Desert: Tort de napolitane

►Se freacă untul cu zahărul pudră. Se adaugă bucăţile de ciocolată topită gălbenuşurile şi, treptat, alunele mărunţite. Se pun deoparte 12 linguri de cremă, pentru a înmuia napolitanele. Se amestecă restul de cremă cu romul. Se păstrează puţină pentru decorarea tortului. ► Se ung uşor foile de napolitană cu crema păstrată şi apoi cu crema […]

Desert: Tort de ciocolată amăruie

► Forma se unge cu unt peste care se presară migdalele şi se dă la rece. ► Se topeşte ciocolata pe baie de aburi. Untul se freacă spumă cu zahărul vanilat. Gălbenuşurile şi ciocolata topită se încorporează în crema de unt. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, apoi se încorporează în ciocolată, la fel şi […]

Krem a la krem: tort cu zmeura

Blatul: Separam ouale. Batem bine albusurile cu zaharul ca la bezea si apoi adaugam cate un galbenus pe rand amestecand continuu cu mixerul. La final adaugam si plicul de praf de budinca rece. Amestecam bine si punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt la foc mediu la cuptor – 185 de grade, pentru 20-25 […]

Tort rapid de ciocolata

Se separa ouale si se bat spuma albusurile impreuna cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile,faina, bicarbonatul. La crema Puneti laptele cu zaharul si cacaoa impreuna cu faina intr-un vas de care nu se lipeste si cat este compozitia inca rece bateti cu un tel pt a nu se face gramajoare.Cand este ca o budinca groasa se […]

TORT ZEBRA

din margarina,faina,zahar,ou si praf de copt se framanta un aluat,pe care il asezamintr-o forma de tort unsa cu ulei de diametrul 26 cm.aplatizam putin .peste blat se pune jumatatile de caise din conserva.cuptorul se incinge la 175 grade celsius. Ptr crema amestecam toate ingredientele mentionate in afara de cacao.din crema obtinuta un sfert din cantitate […]

Tort diplomat

Pentru a prepara acest tort diplomat se pune gelatina la înmuiat în 50 ml zeama compot. Se ia zeama de la compot si se pune la bain-marie cu gelatina pânã se dizolvã. Se lasã sã se rãceascã apoi se adaugã gãlbenusurile batute. Separat se bat albusurile spumã cu zahãrul si se încorporeazã în compozitia cu […]

20 din 33«...10...192021...30...»