Tort de fructe

Se bat bine albuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar gălbenuşurile cu cealaltă cantitate de zahăr şi cu apa şi coaja de lămâie. Se amestecă şi făina cu praful de copt şi cu amidonul, după care se adaugă şi compoziţia de gălbenuşuri şi de albuşuri. Se tapetează o tavă cu unt şi făină,  se […]

Parfum de caramel

Se amestecă toate ingrediente, se frământă uşor aluatul rezultate şi se împarte în patru bucăţi, aproximativ egale. Se tapetează spatele tăvii cu margarină şi făină şi se întinde o foaie. Se coc cele patru foi pe rând, la foc mic, aproximativ 10 minute. Între timp se prepară crema: se toarnă cana de zahăr într-o cratiţă […]

Surpriză cu fistic

Se separă gălbenuşurile, se freacă bine cu 4 linguri de zahăr şi se adaugă uleiul, amestecând continuu. Se adaugă esenţa şi coaja de lămâie, făina în ploaie şi praful de copt. Albuşurile se bat spumă cu 2 linguri de zahăr până se obţine o spumă tare şi se încorporează uşor în crema de gălbenuşuri. Se […]

Tortilla cu cartofi

Se spală cartofii și se pun la fiert în apă cu sare. Când s-au înmuiat, se curăţă de coajă și se taie felii. Se pun la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei și se prăjesc pe ambele părţi, având grijă să fie întoarse ușor, ca să nu se rupă. Între timp, se curăţă ceapa și […]

Tort de ciocolată cu căpşuni

Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi vanilia. Se încorporează gălbenuşurile şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută. Se amestecă şi se toarnă în forma de tort, tapetată cu hârtie pentru copt. Se coace la foc mediu. Pentru cremă, într-o cratiţă de un litru, se pun gălbenuşurile frecate cu un […]

Tort exotic de clătite

Se pune făina într-un vas, se face o adâncitură în mijlocul ei şi se sparg ouăle înăuntru. Se adaugă uleiul, sarea şi un pic de lapte. Se amestecă bine până se omogenizează, după care se adaugă restul de lapte, până ce va căpăta o consistenţă lichidă. Se pune în tigaie o linguriţă de ulei, se […]

Tort mousse de ciocolată

Se separă gălbenuşurile de albuşuri şi se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu zahărul vanilat până se obţine o cremă groasă. Se freacă untul spumă cu o lingură de lapte fierbinte şi se pune în compoziţia de gălbenuşuri. În aceeaşi compoziţie, se pune şi ciocolata topită, apa, făina şi cacaua. Se amestecă bine, după care […]

Tort “Amadeus”

Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi, la sfârşit, cacaua şi făina cernute. Se toarnă compoziţia de blat în forma tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace la foc potrivit aproximativ 40 de minute. […]

Tort “Fagure”

Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă mierea, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi zahărul vanilat. La sfârşit, se pune făina cernută şi se încorporează amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe. Compoziţia de blat se toarnă în forma de tort tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptorul […]

Vis de ciocolată

Se separă ouăle, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat şi gălbenuşurile frecate cu un praf de sare. După ce s-au bătut bine, se adaugă făina cernută, nuca măcintă şi coaja de portocală şi de lămâie. Compoziţia de blat se amestecă uşor cu telul pară până când se încorporează nuca şi […]