Tort de îngheţată Cherry’s Dream

1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile, coaja de lămâie şi, în ploaie, făina cernută cu amidonul şi praful de copt. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 de minute. […]

Tort de îngheţată cu fructe confiate

1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu untul şi, în ploaie, făina cernută cu amidonul. 2. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi se coace în cuptorul încins 7-8 minute. Se răs-toarnă blatul, se îndepărtează hârtia de copt, se taie în trei fâşii […]

Favoritul copiilor

1. Gelatina se lasă la înmuiat în apă rece, iar fructele tăiate cubuleţe se pun într-un castron, se presară cu o lingură de zahăr pudră şi se stro­pesc cu lichior. Pentru ornat se pun deoparte câteva felii de kiwi şi de portocale. 2. Iaurtul, zahărul şi gălbenuşurile se bat bine, până se topeşte zahărul. Se […]

Tort de ciocolată cu portocale

1. Gălbenuşurile se freacă cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cu zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă şi, când se întăreşte, se adaugă şi restul zahărului şi se bate în continuare, până se întăreşte de tot. Se toarnă peste gălbenuşuri şi se amestecă cu o lingură de lemn. Făina şi amidonul se cern dea­supra […]

Tort fantezie

1. Gălbenuşurile se freacă cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cu zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă şi, când se întăreşte, se adaugă şi restul zahărului şi se bate în con­tinuare. Se adaugă peste gălbenuşuri şi se amestecă cu o lingură de lemn. Făina, cacaua şi amidonul se cern deasupra compoziţiei, apoi se amestecă. […]

Tort aperitiv cu brânză şi somon

1. Se spală peştele şi se pune la fiert în puţină apă. Se fierbe la foc mic 10 minute, după care se lasă să se răcească. Gelatina se pune la înmuiat. 2. Se freacă 100 ml smântână cu 250 g mascarpone şi cu verdeţurile tăiate mărunt. Se aşază feliile de pâine prăjită într-o formă de […]

Tort aperitiv de sărbătoare

1. Pentru început se coc ardeii, dar nu foarte mult ci doar cât să-i înmoaie puţin, cam 10 minu­te. Imediat după ce îi luaţi de pe plită, îi puneţi într-un bol şi presăraţi sare, mai multă, să se înmoaie şi să se poată lua coaja cât mai uşor. Se curăţă de sâmburi şi se desfac, […]

Tort cu legume

1. Se ia o tavă (formă pentru prăjituri), se unge cu ulei sau unt şi se tapetează cu hârtie de copt. Se fierb macaroanele în apă sărată şi se pun deoparte. 2. Vinetele se taie în felii subţiri, se aşază una lângă alta şi se sărează, iar apoi se lasă la scurs 20 de minute. […]

Tort rapid

1. Într-un vas, se pun la fiert zahărul şi apa, până se dizolvă zahărul. Se separă albuşurile de gălbenuş şi se bat cu mixerul. 2. Când albuşurile se întăresc, se adaugă treptat siropul de zahăr fierbinte, bătând în continuare cu mixerul. 3. Treptat, se adaugă şi gălbenuşurile şi se amestecă uşor, cu mişcări de jos […]

Tort “Cleo”

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Acestea din urmă se freacă cu un praf de sare şi se amestecă cu albuşurile bătute spumă şi zahărul adăugat în ploaie. Se cerne făina şi cacaua şi se pun în compoziţia pentru blat. Se amestecă încet, să nu se lase, apoi se toarnă în forma de tort. Se întinde […]