Tort cu musli

1. Ciocolata albă se dă pe răzătoare şi se amestecă într-un vas cu jumătate din cantitatea de smântână. Se pune la foc în baie de aburi şi se amestecă până se obţine o cremă omogenă. Se lasă deoparte. 2. Albuşurile se bat cu zahărul şi un praf de sare fină până se obţine o spumă […]

Iepuraşii jucăuşi

1. Pentru blat, se freacă untul cu zahărul şi gălbenuşurile, apoi se adaugă laptele şi 2/3 din făină amestecată cu praful de copt, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă cu restul de făină. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 40 minute. După 30 […]

Tort “Aroma primăverii”

1. Pentru blat, ciocolata rasă se amestecă la cald cu untul, apoi se lasă să se răcească şi se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu zahărul, făina cernută cu amidonul şi praful de copt şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace, la foc potrivit, 25-30 minute. Când […]

Surpriză cu brânză dulce şi ananas

1. Se freacă gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr şi apa fierbinte. Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr, se încorporează în gălbenuşuri şi se amestecă cu făina cernută cu praful de copt. 2. Aluatul se toarnă în forma unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc moderat, 45 […]

Tort cu cafea şi cremă de coniac

1. Se dizolvă cafeaua cu 2 linguri de apă caldă şi se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu 100 g zahăr şi zahărul vanilat, făina cernută cu praful de copt şi amidonul şi se încorporează uşor în albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr. Se toarnă aluatul în forma de tort unsă cu unt şi tapetată […]

Tort cu fructe de pădure

1. Se frământă aluatul fraged, se înveleşte în folie alimentară şi se dă 30 de minute la frigider. Apoi se întinde cu sucitorul o foaie subţire, se aşază în forma de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se coace 20 minute la foc potrivit, în cuptorul încins dinainte. 2. Pentru blat, se […]

Aromă cubaneză

1. Pentru blat, ouăle se separă, iar gălbenuşurile se bat spumă adăugând pe rând zahărul, romul, sarea şi albuşurile bătute tari. Făina, pesme­tul şi praful de copt se amestecă bine şi se adaugă peste gălbenuşuri împreună cu glazura de ciocolată, migdalele şi untul. Se încălzeşte cuptorul, se tapetează o formă cu hârtie de copt şi […]

Tort cu cremă de brânză şi căpşuni

1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se amestecă uşor cu găl-benuşurile şi făina. Se toarnă într-o tavă dreptun­ghiulară tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, circa 8 minute. Blatul copt se unge cu gem, se rulează, se împachetează într-o hârtie şi […]

Tort cu piersici şi ciocolată

1. Gelatina se lasă la înmuiat în lapte pentru câteva minute, apoi se pune la foc mic şi se amestecă până se dizolvă. Atenţie, nu trebuie să fiarbă! 2. Se ia de pe foc, se adaugă brânza de vaci şi se amestecă până se omogenizează. Se aşază un rând de pişcoturi într-o formă de tort […]

Tort fantezie cu cireşe

1. Marmelada se amestecă cu două linguri de apă şi se întinde pe blatul de jos. Cireşele se spală, li se scot sâmburii şi se lasă la scurs. 2. Smântâna se bate cu întăritorul de frişcă şi cu două linguriţe de zahăr. O treime din ea se întinde peste marmeladă, iar deasupra se pun 100 […]