Daca te pregatesti sa primesti invitati, reteta asta de tort italienesc este perfecta. Consistenta desertului este foarte cremoasa si aroma bogata de cafea iti incanta simturile.

Ingrediente pentru blat

4 oua 80 g zahar 90 g faina un praf sare

Ingrediente pentru crema

500 g mascarpone 100 g zahar 6 oua

Ingrediente pentru asamblat

200 g piscoturi 150 ml cafea 50 ml lichior

Ingrediente pentru servit

cacao boabe de cafea
Mod de preparare:
  1. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana ce se albesc, albusurile se bat cu un praf de sare si se adauga in crema de galbenusuri.
  2. Se pune jumatate din cantitatea de faina, se amesteca si apoi se adauga restul. Aluatul se pune intr-o tava de copt tapetata cu hartie. Se coace 15 minute si apoi se lasa la racit.
  3. Pentru crema, se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga mascarpone, apoi albusurile batute spuma.
  4. Blatul racit se asaza intr-o tava si se unge cu un prim strat de crema. Se asaza piscoturile trecute prin cafea amestecata cu lichior, apoi se pune restul cremei cu mascarpone. Se presara cu un prim strat subtire de cacao si se lasa la rece pentru o ora. Se pudreaza din nou cu cacao la servire si se aduce cu boabe de cafea deasupra, dupa gust.

Incearca si alte retete de tort

Vezi si alte preparate din bucataria italiana