Un blat cu gust puternic de ciocolata, o crema bogata de capsune, glazura delicioasa si cu un decor pe masura, acestea sunt ingredientele ce alcatuiesc un tort perfect pentru o zi de sarbatoare.

Reteta trimisa de Oana Placinta.

Ingrediente pentru blat

7 oua 7 linguri zahar 7 linguri faina 3 linguri cacao 100 g ciocolata amaruie o lingurita praf copt

Ingrediente pentru sirop

200 ml apa 4 linguri zahar 2 plicuri amestec instant cappuccino

Ingrediente pentru crema

450 ml frisca lichida 500 g mascarpone 150 g zahar pudra 200 g capsune 3 plicuri gelatina 4 linguri zahar tos

Ingrediente pentru glazura

100 g ciocolata amaruie 50 ml frisca lichida

Ingrediente pentru ornat

200 g capsune 20 g ciocolata
Mod de preparare:

 

  1. Pentru blat, se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste. Se adauga pe rand galbenusurile si faina cernuta amestecata cu cacaua si praful de copt. Se adauga ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica. Se amesteca usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 28 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute, la 160°C. Se lasa blatul sa se raceasca apoi se taie in doua parti.
  2. Intre timp, se prepara siropul din apa, zahar si amestecul instant.
  3. Se mixeaza branza mascarpone cu zaharul pudra. Se bate frisca pana se intareste, apoi se adauga crema de mascarpone. Se prepara gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, se lasa sa se racoreasca si se incorporeaza in crema.
  4. Capsunele se taie cubulete, se adauga peste ele zaharul tos si se lasa 15-20 de minute intr-o sita pana se scurge siropul. Se incorporeaza capsunele in crema.
  5. Se asaza primul blat, se pune in jurul lui inelul reglabil pentru tort, se insiropeaza, apoi se pune crema. Se niveleaza si se asaza deasupra al doilea blat insiropat. Se prepara apoi glazura. Se incalzeste frisca, fara a o aduce insa la punctul de fierbere, se adauga ciocolata rasa si se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna glazura peste ultimul blat.
  6. Se da la frigider peste noapte. Se desface apoi cu grija inelul din jurul tortului. Se fac aschii de ciocolata cu ajutorul unui curatator de legume si se decoreaza tortul. In mijloc se asaza capsunele.

Vezi si alte retete de torturi

Incearca si alte deserturi cu ciocolata