Originile retetei de tort Sacher dateaza din secolul 19, cand printul Wenzel von Metternich a solicitat bucatarului un desert deosebit pentru cativa musarifi importanti.
Bucatarul s-a imbolnavit si a lasat povara muncii pe Franz Sacher, ucenicul lui de doar 16 ani. Acesta s-a ridicat la inaltimea asteptarilor si le-a pregatit tortul omonim. Se spune ca musafirii au fost foarte incantati de desert, insa a fost nevoie sa mai treaca cativa ani pana ca desertul sa devina legendar.

Ingrediente pentru aluat

7 galbenusuri 150 g unt 125 g zahar pudra 200 g ciocolata neagra un plic zahar vanilinat 7 albusuri 125 g zahar tos un praf sare 150 g faina unt si faina pentru forma 200 g gem de caise

Ingrediente pentru glazura

200 g ciocolata neagra 250 g zahar 150 ml apa
Mod de preparare:
  1. Se amesteca untul cu zaharul pudra si cel vanilinat, apoi se adauga, pe rand, galbenusurile. Albusurile se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul tos si se obtine o spuma ferma. Ciocolata topita si racita se toarna peste amestecul cu galbenusuri, se amesteca si apoi se pune spuma de albus alternativ cu faina.
  2. Se amesteca, se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se lasa la cuptor 40 de minute. Apoi, se scoate si se lasa la racit complet.
  3. Se taie in doua blatul, se asaza o parte pe platoul de servit, se unge cu gem, se pune a doua parte a blatului care se unge si aceasta cu gem. Pentru glazura, ciocolata, apa si zaharul se fierb, apoi se toarna peste blat si se niveleaza.

Incearca si alte deserturi cu ciocolata