Tort cu frişcă şi ananas

1. Se bat ouăle cu zahărul şi 5 linguri de apă caldă, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se adaugă untul înmuiat, făina cernută cu praful de copt şi migdalele. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit […]

Tort cu cremă de brânză dulce şi căpşuni

1. Se bat spumă albuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi 4 linguri de apă rece. Se amestecă cu gălbenuşurile bătute cu margarina, apoi se adaugă, în ploaie, făina cernută cu praful de copt, amestecând uşor. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul dinainte încins, la foc potrivit, 25-30 […]

Tort “Buburuza”

1. Biscuiţii se rup, se pun pe o coală de hârtie şi se presează cu sucitorul, până se obţine un pesmet.. Se alege o formă de tort cu diametrul de 22 cm, se unge cu unt şi se presară cu o lingură din pesmetul de biscuiţi. 2. Se freacă spumă untul cu zahărul, apoi se […]

Tort Pisicuţa

1. Se freacă untul cu zahărul pudră, apoi se pun pe rând ouăle, amestecând continuu după fiecare ou, până se înglobează în crema de unt. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, biscuiţii pisaţi ca pentru pesmet, nucile trecute prin maşina de tocat şi ciocolata rasă fin. Se amestecă uşor cu o lingură de […]

Minitort cu banană

1. Se bat spumă ouăle cu zahărul, zahărul vanilat şi două linguri de apă. Se adaugă în ploaie făina cernută cu praful de copt şi se amestecă uşor, de jos în sus, să nu se lase. Se ia câte o lingură din aluat şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt 18 rondele, […]

Tort mărţişor

1. Se freacă untul cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă coaja de lămâie, ouăle, făina amestecată cu amidonul şi praful de copt. Se frământă, apoi se întinde într-o foaie dreptunghiulară şi se pune într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 25-30 minute. 2. […]

Minitort cu cremă de ciocolată

1. Se fac două blaturi, unul alb cu vanilie şi unul cu cacao. Se bat spumă 6 ouă cu 6 linguri de zahăr şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat 2 linguri de ulei şi, în ploaie, 6 linguri făină, cernută cu amidonul. Se toarnă într-o tavă dreptunghiulară, cu dimensiunile 20×30 cm, tapetată cu hârtie pentru […]

Tort cu zmeură şi cremă de brânză

1. Gelatina se lasă la înmuiat, în apă rece. Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat până se obţine o cremă groasă şi se topeşte tot zahărul. Se adaugă în ploaie făina şi cacaua şi se amestecă uşor. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, […]

Tort cu caise

1. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugă gălbenuşurile, crema de ciocolată şi făina. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul dinainte încins, la foc potrivit, 30 minute. 2. Gelatina se pune în iaurt şi se lasă o oră la […]

Tort cu fructe

Tort cu fructe delicios și rapid, gata în puțin mai mult de o oră. Încearcă o rețetă simplă, pe care o poate face oricine! 1. Albuşurile se bat spumă. Se adaugă 120 g zahăr şi romul, şi se bat în continuare până se întăreşte spuma din nou. Se freacă untul spumă, apoi se încorporează pe […]