Tort cu ciocolată şi kiwi

1. Gelatina se pune să se înmoaie în 40 ml apă. Albuşurile se bat spumă. Se adaugă 100 g zahăr şi zeama de lămâie, şi se bat în continuare până se întăreşte spuma. Se freacă 40 g unt, se adaugă pe rând gălbenuşurile şi se amestecă cu albuşul şi făina. Se toarnă într-o tavă îngustă, […]

Tort cu portocale

1. Foile de gelatină se pun în 50 ml apă să se înmoaie. Se face un sirop din 150 g zahăr, 4 linguri de apă şi cacao. După ce s-a legat se lasă să se răcească lent, la temperatura camerei. Se încinge cuptorul. 2. Se freacă untul spumă, apoi se încorporează pe rând gălbenuşurile. Se […]

Tort alb

1. Se bat gălbenuşurile cu jumătate din zahăr şi zahărul vanilat, până se topeşte tot zahărul. În albuşurile bătute spumă se adaugă restul de zahăr şi se bat în continuare până se obţine o spumă densă. 2. Cu o lingură de lemn se amestecă uşor cele două compoziţii. Se adaugă făina cernută cu amidonul, se […]

Tort de ciocolată

1. Se unge tava cu unt şi se presară susan. Untul se freacă spumă şi se amestecă cu mierea şi gălbenuşurile adăugate pe rând. 2. Separat, în vase diferite, se topeşte fiecare tip de ciocolată, la bain-marie. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, iar făina se cerne cu amidonul. 3. Se separă […]

Minitort Tiramisu

1. Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi laptele. Se pun deasupra unui vas cu apă clocotită şi se bat până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă groasă ca smântâna. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu mascarpone şi frişca bătută. Se adaugă câteva picături de esenţă de migdale şi se […]

Tort cu mere şi vin

1. Se cerne făina, se pune într-un castron şi se amestecă cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă untul rece tăiat cubuleţe, iar în mijloc se face o adâncitură şi se pune oul. Se trece cu furculiţa prin ou şi se amestecă cu făina, apoi se frământă rapid, fără să se obţină un […]

Tort în alb şi roşu

1. Se bat ouăle cu 100 g zahăr şi un zahăr vanilat. Se adaugă untul şi făina amestecată cu praful de copt. Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute. 2. Se pune gelatina în iaurt şi se lasă o oră. Smântâna, păstrată […]

Tort cu mandarine şi kiwi

1. Se bat ouăle cu 150 g zahăr şi zahărul vanilat, până se dizolvă tot zahărul. Se adaugă făina în ploaie, se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 25-30 minute. 2. Se scot mandarinele din compot şi se lasă la scurs. […]

Tort cu mac şi mere

1. Se freacă 2 gălbenuşuri cu 2 linguri de zahăr, apoi se amestecă cu făina şi 150 g unt. Se lasă la rece 30 minute. Merele se spală, se curăţă şi se taie în jumătăţi. Seminţele de mac se stropesc cu vin şi o lingură zeamă de lămâie. 2. Aluatul se întinde şi se pune […]

Tort cu fructe și migdale

Tortul cu fructe și migdale sew prepară foarte repede, este ieftine și delicios. Încearcă și tu această rețetă simplă! 1. Smântâna pentru frişcă se păstrează la frigider sau la congelator, astfel încât, atunci când se prepară, să fie foarte rece. Se face un sirop din 150 ml apă, miere şi zeama de la o lămâie. […]