Tort de ciocolată însiropat

Tort de ciocolată însiropat cu blat pufos care arată spectaculos şi se face uşor. Iată reţeta! 1. Pentru blat: se bat albuşurile spumă cu zahărul, după care se adaugă apa şi găl¬benuşurile. Se încorporează apoi cacaua şi făina cu praful de copt. Se toarnă com¬poziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă […]

Tort rotit

Tort rotit cu două blaturi delicioase şi cremă cu nucă. O reţetă simplă şi spectaculoasă pe care trebuie să o încerci. 1. Pentru blatul I, se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă bine cu uleiul, ca la maioneză, şi apoi cu praful de copt. Se lasă deoparte. Albuşurile se bat spumă cu zahărul. Se adaugă apoi […]

Tort simplu cu vişine

Un tort cu vişine foarte simplu şi deosebit de gustos. Iată reţeta! 1.   Se pregăteşte tava, pentru care untul se topeşte şi apoi, cu o pensulă, se unge tot interiorul tăvii şi pereţii ei. Se dă la rece pentru ca untul să se închege, apoi se scoate şi se presară cu făină. 2.   Zahărul şi […]

Tort cu cireşe

 Un tort cu cireşe delicios, aspectuos, ideal pentru orice ocazie, după o reţetă simplă. 1. Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se obține o spumă tare. Se adaugă, pe rând, lingurile de zahăr, gălbenușurile, uleiul, făina cernută, cacaua şi praful de copt. Se bate în continuare până se omogenizează compoziția, […]

Tort de clatite

Cel mai rapid tort pe care îl poţi face, unde mai pui că este şi ieftin. Uite cum să faci acasă un tort de clatite nemaipomenit! 1. Mai întâi, se prepară clătitele: făina se cerne într-un castron, se adaugă ouăle, praful de sare și, treptat, amestecând cu telul pentru a nu se forma cocoloașe, se toarnă laptele și apa, […]

Tort Doboş

O reţetă clasică pe care trebuie să o înveţi. Vezi cum să prepari tort Doboş delicios! 1.   Făina şi amidonul se amestecă şi se pun deoparte 100 g din acest amestec. Se freacă gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până ce curge crema în fir continuu şi apoi se adaugă coaja de portocală. Albuşurile […]

Tort krantz la pahar

Faimosul tort krantz se poate face şi la pahar şi arată de milioane. Vezi reţeta! 1.   Zahărul pentru krantz se caramelizează până când devine auriu și se adaugă nucile. Compoziția se toarnă pe o hârtie de copt în strat cât mai subțire și se lasă să se răcească. 2.   Între timp, se pune la fiert […]

Tort cu biluțe de brânză

Ai mai mancat pana acum tort cu bilute de branza? Daca nu, uite cum il poti prepara tu singura! 1. Se prepară blatul: se amestecă brânza cu cocosul, cu 60 g zahăr, cu gălbenuşurile şi cu amidonul. Se formează biluţe care se aşază în forma tapetată cu unt şi făină. 2. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, se bat bine […]

Tort de morcovi și alune de pădure

Un tort delicios cu morcovi si alune de padure pe care gospodinele prea rar il prepara! Iata reteta! 1. Se pun stafidele într-un vas cu apă fierbinte şi se lasă la înmuiat. 2. Se amestecă ingredientele umede: uleiul, ouăle, după care se adaugă zahărul şi se mixează până ce se topeşte. 3. Se încorporează treptat morcovii daţi pe răzătoare, stafidele, alunele şi […]

Tort Doboș reinventat

Clasicul tort Doboş, în varianta reinventată. Iată reţeta: 1.    Pentru început, se prepară foile: se bat 2 albuşuri spumă cu 3 linguri de zahăr. Peste ele, se adaugă 2 gălbenuşuri şi 3 linguri de făină şi se amestecă uşor. 2.    Se tapetează o tavă cu foaie de copt şi se întinde compoziţia. Se dă la […]