Tort amandină cu miere

Una din cele mai bune prăjituri, acum şi sub formă de tort, după o reţetă simplă. Prepară şi tu un tort amandină! 1.    Se prepară mai întâi blatul. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar cele din urmă se mixează cu zahăr şi zahăr vanilat.  Peste ele se adaugă făina, praful de copt, cacaua şi grişul […]

Tort cu miere

Un tort delicios, potrivit pentru orice ocazie. Vezi reţeta de tort cu miere! 1.    Se mixeaza ouale cu zaharul si apoi se pun la foc mic adaugând untul taiat cubule ţe. Se ţine pe foc pâna ce untul si zaharul s-au topit. 2.    Se amesteca mierea cu bicarbonatul pâna ce devine o pasta limpede, care […]

Tort cu frişcă

Un tort care arată bine şi are un gust pe măsură. Iată reţeta unui tort cu frişcă delicios! 1.    Pentru blat, se amesteca faina si praful de copt, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Când începe sa se formeze spuma, se adauga zaharul si se continua baterea. 2.    Se diminueaza viteza […]

Tort de ciocolată

Ce poate fi mai bun decât un tort cu ciocolată? Încearcă această reţetă simplă! 1.    Se unge cu unt şi se tapetează cu făină tava de tort. Separat, cacaua şi făina se amestecă şi se cern. Ouăle se mixează cu zahărul până ce îşi triplează volumul, apoi se adaugă făina cu cacaua şi se toarnă […]

Tort “Mădă”

Un tort petnru ocazii speciale, datorită modului inedit în care arată. Şi totuşi, ca să îţi iasă şi ţie tortul “Mădă”, ai nevoie de multă răbdare, pentru că este de muncă! 1. Pentru blat, zahărul se amestecă cu cacaua și cu apa și se pun pe foc să fiarbă, până se topește zahărul. Se lasă la răcit 15-20 […]

Tort de cireşe

Dintotdeauna mi-au plăcut prăjiturile şi torturile cu fructe, iar cel cu cireşe are un gust atât de plăcut şi de savuros! 1. Pentru blat, se bat albuşurile cu un praf de sare pâna se obţine o spuma tare. Se adauga, pe rând, lingurile de zahar, galbenuşurile, uleiul, faina cernuta, cacaua si praful de copt. Se […]

Tort alb cu roşu

Învaţă să prepari un tort alb cu roşu din căpşune delicios.   Mod de preparare: 1. Pentru blat, ouale se freaca cu zaharul pâna ce se ob_ine un amestec albicios, asemanator unei spume. Se adauga faina si se amesteca cu o spatula. Se toarna aluatul într-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu […]

Tort de bezea

Bezelele, bucuriile copilăriei. Iar dacă mai sunt şi într-un tort, cu siguranţă este destinat celor mai dragi ţie. Uite cum se prepară: 1. Pentru baza de bezea, se bat albuşurile cu zaharul pâna ce se obţine o spuma tare în care se adauga malaiul si oţetul. 2. În tava de copt se asaza o hârtie […]

Tort de ciocolată şi brânză

Regele dulciurilor, tortul, nu poate lipsi de la finalul mesei asezate pentru cei dragi. Mai ales dacă este o bunătate de tort de ciocolată şi brânză! 1. Biscuiţii se farâmiţeaza si se amesteca cu untul topit. Se pune amestecul într-o forma de tort cu pereţi detasabili, daca este posibil, se taseaza cu un pahar si […]

Tort diplomat cu nectarine şi zmeură

Tortul diplomat este răcoros şi gustos! Prepară şi tu această reţetă simplă de diplomat cu nectarine! 1.    Se separa albuşurile de galbenuşuri. Albuşurile se bat spuma cu puţin zahar şi se lasa deoparte. Se amesteca galbenuşurile cu zahar, la bain-marie, iar când acesta s-a topit, se adauga peste albuşuri, amestecând încet, apoi se adauga esenţa. […]