Tort lapte de pasăre

Învaţă şi tu să transformi un desert clasic al copilăriei noastre, laptele de pasăre, într-un desert elegant sub formă de tort. Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 180 de grade (foc mediu). Unge o tavă specială de tort sau prăjitură Bundt cu ulei şi scurge excesul de grăsime. Fă bezeaua: Pune apă la fiert. Separat, […]

Tort Stracciatella

1. Se bat galbenusurile cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga laptele, zaharul vanilat, iar compoziţia se pune pe foc si se amesteca încontinuu. 2. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga gelatina hidratata. 3. Între timp, se mixeaza 500 ml frisca, dupa care se încorporeaza compoziţia preparata anterior. Se […]

Tort cu gem şi făină de migdale

Tortul cu gem şi făină de migdale nu este cel mai simplu tort, dar cu siguranţă e unul din cele mai bune. Încerci reţeta? 1.    Pentru blat, se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, se amesteca si apoi se pun faina, faina de migdale, praful de copt, bicarbonatul, iaurtul, vanilia si sarea. 2.    Aluatul […]

Tort fantezie de portocale

Tort fantezie de portocale perfect pentru sărbătorile din familie. Vezi o reţetă foarte simplă! 1.   Pentru blat, se topeşte untul şi se sfărâ­mă biscuiţii în blender. Apoi se amestecă untul cu biscuiţii, se adaugă siropul de agave şi blatul e gata. Compoziţia astfel rezultată se întinde şi se presează pe fundul unei tăvi de tort […]

Tort cu cremă de mere

Un tort cu cremă de mere foarte gustos şi mai simplu decât pare. Iată o reţetăpe care trebuie să o încerci! 1.   Pentru blat, se bat ouăle cu laptele și esența de vanilie și se lasă deoparte. Se­parat, se amestecă făina, sarea, zahărul, praful de copt. Apoi, în acest amestec uscat se adaugă untul la […]

Tort pizza surprinzător

Învaţă să prepari un tort în formă de pizza rapid şi ieftin, dar surprinzător şi delicios. Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 175 grade. Amestecă într-un castron untul şi ¾ din zahăr, până se face ca o spumă. Adaugă oul, făina, drojdia, bicarbonatul de sodiu şi sarea şi amestecă bine. Toarnă aluatul de pizza într-o […]

Tort cu cremă fină de cacao

Tort cu cremă fină de cacao uşor de făcut după o reţetă rapidă. Încearcă şi tu! 1.   Se unge cu unt şi se tapetează cu făină o tavă cu pereţi detaşabili şi apoi se pune la frigider. Ouăle se bat cu zahărul. Se pune vasul cu compoziția la bain-marie şi se bate cu telul 5 […]

Tort cu marțipan

Un tort cu marţipan cu un gust delicios pe măsura aspectului. O reţetă medie ca dificultate, care merită tot efortul. 1.   Pentru aluat, se amestecă untul cu za­hărul pentru a obţine un amestec cremos în care se adaugă ouăle şi se amestecă. 2.   Se adaugă făina amestecată în prea­labil cu gemul, praful de copt și […]

Tort regal cu fructe

 Tort regal cu fructe perfect pentru ocazii speciale, dar şi pentru mesele înfamilie. Iată o reţetă simplă: 1.   Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, adăugând din când în când câte o lingu­ră de apă, până se obţine o compoziţie ca de maioneză. 2.   Separat, se amestecă făina cu praful de copt, făina de migdale şi nuca […]

Tort Buturugă

Tort Buturugă, un desert tradiţional franţuzesc, care se pregăteşte de Sărbători. Iată o reţetă simplă! 1.   Se amestecă bine cinci gălbenuşuri cu zahărul pudră, după care se adaugă nuca măcinată şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. 2.   […]