Cu siguranță și tu te-ai gândit mereu că în spatele acelor preparate gourmet care arată excelent pe Instagram se află un proces foarte complicat. Un proces care necesită multă răbdare, multe ingrediente și, desigur, mult timp. Însă a venit timpul să demontăm aceste mituri și să profităm mai bine de ceea ce avem. Prevenim astfel risipa alimentelor pentru că învățăm să facem niște alegeri și combinații culinare inteligente, gătim simplu și rapid folosind mai puține ingrediente și câștigăm timp. Te-am convins și pe tine? Vrei mai mult? Poți cu puțin!

Mitul #1: Gătitul îți va lua mult timp!

Da, dacă te apuci de prea multe preparate în același timp, fără să ai un plan stabilit în prealabil, sunt șanse mari să pierzi vremea și să te încurci în atâtea ingrediente și cantități. Pentru zilele în care ești pe fugă, sunt o mulțime de preparate gustoase și sățioase pe care le poți face în doi timpi și trei mișcări! Bineînețeles, și în acest caz organizarea este esențială: dacă știi dinainte ce rețetă vrei să faci, de ce ai nevoie pentru ea și îți faci un plan de acțiune, preparatul este pe jumătate făcut.

Mitul #2: Trebuie să ai ingrediente speciale.

Nu porni de la premisa că pentru un preparat gourmet trebuie să ai doar ingrediente exotice, rare, cu nume care nici măcar nu pot fi pronunțate. Chiar și cele mai sofisticate specialități au la bază ingrediente simple, accesibile, pe care le găsești oriunde și oricând (brânză, ton, roșii etc).

Mitul #3: Nu toată lumea poate să gătească.

Ba da, toată lumea poate să gătească! Nu trebuie să citești zeci de cărți de cooking sau să ai vreun skill special pentru a face o rețetă bună! Cu doar câteva ingrediente la îndemâna oricui și într-un timp foarte scurt poți crea o specialitate demnă de restaurantele cu stele Michelin. Inspiră-te de la Chef Nicolai Tand, care a acceptat provocarea Pur de a face mai mult cu mai puțin și îți propune, în clipul de mai jos, o rețetă gourmet din numai trei ingrediente, pe care o poți încerca și tu chiar acum. Intră pe www.noulpur.ro, descoperă și alte rețete create de Nicolai Tand, dar și sfaturi de la cei mai buni specialiști din diferite domenii, despre cum poți face mai mult cu mai puține resurse.

Așadar, accepți și tu provocarea inspirata de Pur Power Double Decruster, de a face mai mult cu puțin? Cu o formulă inovatoare, acesta curăță mii de vase folosind o cantitate foarte mică de produs. E chiar foarte simplu!