Galbeni, rosii, portocalii, ba chiar si mov, ardeii grasi se gasesc in diverse forme si culori, calitatile lor nutritive fiind aceleasi. Daca sunt gatiti la temperatura scazuta, pentru putin timp, ei isi pastreaza toate mineralele si vitaminele benefice. De aceea, in orice mancare trebuie adaugati dupa ce fierb celelalte ingrediente si carnea, ca sa nu isi piarda consistenta si gustul bun.

Cum gatesti ardeiul gras

Ardeii grasi aurii sau rosii, carnosi si rotunzi, sunt cei mai buni pentru a fi umpluti cu branza si marar pentru o gustare sanatoasa si racoroasa de vara. Aceleasi soiuri sunt excelente pentru ardei umpluti cu carne, desi cei rosii sunt cei mai dulci si mai gustosi. In ciorbe si tocanite sunt de preferat ardeii galbeni sau portocalii, care au un gust dulceag-amarui specific. Pot fi folositi si pe gratar, la frigaruile cu carne de pui, deoarece au coaja putin mai tare si nu se ard usor. Ardeii de culoare verde sunt preferati pentru salatele cu legume de vara, datorita pulpei carnoase si a sucului usor acidulat.

Cum pastrezi ardeiul gras pentru iarna

Metoda cea mai simpla de conservare este congelarea. Spala ardeii, inlatura cotoarele si semintele si taie-i fasii sau cubulete. Pune ardeii feliati in pungi mici, atat cat sa ajunga fiecare pentru un fel de mancare, si depoziteaza-i in congelator. Ardeiul gras copt poate fi si el congelat pentru salate sau pentru tocanitele de iarna. Ardeii copti mai pot fi pastrati in otet, cu usturoi si marar, in borcane capsate la frigider.