Torturile ornate cu trandafiri arata superb, sunt elegante si potrivite mai ales pentru ocaziile speciale. Le privesti cu admiratie, dar in acelasi timp parca am dori sa stii sa ornezi un tort cu trandafiri acasa, fara a mai fi nevoie sa apelezi la profesionisti, nu-i asa?

Ei bine, ornarea unui tort cu trandafiri e mult mai simplu decat iti poti imagina, iar cu putin exercitiu torturile tale pot parea proaspat iesite dintr-o cofetarie de prestigiu.

Cum ornezi un tort cu trandafiri

Pentru a putea realiza trandafirii pe suprafata tortului, ideal este sa folosesti glazura de unt, precum cea folosita pentru cupcakes, insa unora li se poate parea prea grea, intrucat contine mult mai multa grasime decat frisca. Prin urmare, poti folosi in egala masura si frisca, insa trebuie sa te asiguri ca frisca are o consistenta cat mai tare, cat mai densa.

Dupa ce ai mixat amestecul cu care doresti sa decorezi tortul, poti folosi coloranti alimentari pentru a realiza un decor viu colorat si spectaculos, sau poti pastra culoarea initiala a cremei folosite, ceea ce ii da tortului un aspect clasic si elegant in acelasi timp.

Totodata, daca te hotarasti sa faci un tort colorat, ai putea sa ii dai si un efect ombre, separand frisca sau crema de unt in 3 sau mai multe recipiente, iar in fiecare parte sa pui colorant in cantitati diferite, incat sa faci trecerea de la o culoare intensa la una pastelata.

Avand tortul deja finisat cu un strat subtire de frisca sau glazura de unt, pregateste un pos de ornat cu varful in forma de stea mare, apoi pune glazura in pos. Foloseste intai o hartie cerata pe care sa exersezi 1-2 trandafiri, pentru a fi sigura ca iti vor iesi asa cum doresti.

Cu grija, preseaza posul pentru a forma centrul florii, fara a tine varful foarte aproape de hartia cerata, iar dupa ce se formeaza centrul trandafirului, roteste posul in jurul centrului, formand o spirala pe care o finalizezi cand realizezi o rotatie completa. Cand termini un trandafir, nu mai strange posul, in asa fel incat sa nu ramai cu un capat al trandafirului in aer.

Dupa ce ti-ai format mana facand cativa trandafiri pe hartie cerata, e momentul sa incepi decorarea tortului, pornind de jos in sus. Incearca sa pastrezi aceeasi marime pentru toate florile, caci asa tortul va avea un aspect mai frumos.