Esti tentat sa pregatesti faimosul desert italian cannoli chiar la tine acasa, insa nu stii cum se pregatesc cojile de cannoli? Nu e deloc complicat si merita fiecare dumicat! E insa important sa tii cont de cateva sfaturi si etape pentru a obtinute cele mai bune coji de cannoli pe care le poti pregati in casa, dupa o reteta simpla.

Intai de toate, e important sa retii ca pentru aceasta reteta ai nevoie de cateva forme de cannoli, care nu sunt altceva decat niste cilindri metalici speciali de patiserie. Daca nu ai foarte multi disponibili (in majoritatea cazurilor vei gasi seturi de cate 4), prajeste cate 3-4 cannoli odata, apoi da focul mic in intervalul de cand scoti cannoli din ulei si le indepartezi de pe tub si pana cand rulezi alte fasii de aluat pe ele, deoarece e probabil ca acest proces sa dureze putin, iar uleiul sa se incinga prea tare.

Ingrediente necesare pentru a prepara cojile de cannoli

  • 140 g faina
  • o lingura zahar
  • un praf sare
  • o lingura unt (cubulete)
  • 1 galbenus + 1 ou
  • 60 ml vin alb sec

1. Combina ingredientele uscate: faina, zaharul si praful de sare.
2. Adauga apoi untul taiat cubulete, cat mai moale, si incorporeaza-l cu degetele in faina cat mai bine.
3. Adauga galbenusul si vinul, apoi framanta aluatul pentru cannoli pentru 2-3 minute. Da aluatul pentru coji de cannoli la frigider pentru o ora, infasurat in folie.
4. Scoate apoi aluatul si intinde-l de 5 ori, impaturindu-l in 2 dupa fiecare din cele 4 prime intinderi (il intinzi subtire, il impaturesti, repeti procedura).
5. A cincea oara, intinde aluatul intr-o foaie foarte subtire, de un mm grosime. Decupeaza cercuri in aluatul de cannoli, folosind un castron cu gura mai larga 8-10 cm.
6. Ruleaza fiecare cerc de aluat decupat pe cate o forma de cannoli, iar inainte de a lipi cele doua margini, unge-le cu putin ou batut, pentru a le putea uni.
7. Prajeste cojile de cannoli in ulei la foc mediu, pentru 1-2 minute, intorcandu-le pe toate partile pentru a se praji uniform.
8. Scoate cannoli de pe forme tinand de un capat al formei cu o mana imbracata in manusa sau prosop si tragand de cannoli cu cealalta mana, la fel protejata pentru a preveni arsurile. Ulterior umple cojile de cannoli cu umplutura preferata. Traditional siciliene, cannoli se servesc de regula umplute cu o crema derivata din branza traditional italiana ricotta, insa merg la fel de bine umplute si cu o crema de vanilie clasica.

S-ar putea sa-ti placa si: