Cand pregatesti un desert deosebit si iti doresti sa il ornezi pe masura, cateva hortensii facute din glazura de unt sunt perfecte si pot arata de parca le-ai scos dintr-un laborator de cofetarie! Tot ce iti trebuie pentru acest decor inedit sunt cateva ingrediente, un minim de indemanare si obtii deserturi ca scoase din cutie.

De ce ai nevoie pentru a orna deserturile cu hortensii din glazura de unt

Evident, glazura de unt (click pentru reteta)+colorant (optional, dupa preferinte)
Un pos de ornat, cu varf stelat mediu/mare, in functie de cat de mare doresti sa iasa fiecare floricica in parte
foaie alimentara
desertul de ornat (poate fi un tort, briose sau o prajitura de casa)

Cum ornezi deserturile cu hortensii comestibile:

1. Pregateste glazura de unt conform retetei, apoi separ-o in 2/3 parti egale, in functie de numarul de coloranti pe care ii vei folosi. Adauga colorant in fiecare portie de glazura de unt.

2. Intinde o foaie alimentara pe blatul de lucru. Pe ea, intinde in 2-3 straturi (din nou, in functie de numarul de culori folosit), fiecare culoare.

De exemplu, daca se folosesc 3 culori: rosu, roz si alb (adica fara colorant), iar culoarea dorita spre exteriorul floricelelor e culoarea rosu, se vor aseza 3 straturi de glazura de unt: rosu, deasupra roz, iar peste ambele glazura alba, cea fara colorant.

3. Intinde fiecare din cele 3 culori cu o spatula, iar dupa ce le-ai suprapus, ruleaza folia de plastic si strange-o la capete.

4. Cand te-ai pregatit de folosit glazura de unt, taie unul din capetele foliei si introdu ruloul cu glazura in posul de ornat, caruia i-ai pus deja varful si apasa usor, pana cand iese putina glazura.

5. Pentru a obtine o hortensie, pozitioneaza posul perfect vertical pe desert si pune putina presiune, pana obtii o floricica mica. Ridica posul si formeaza o alta floare langa.

6. Continua astfel, formand floare langa floare, pana ce obtii o inflorescenta cat toata briosa sau cat o portie de prajitura.

7. In cazul unui tort, poti forma inflorescente din loc in loc sau circular pe tort, pentru a crea aspectul de coronita de hortensie.

S-ar putea sa-ti placa si:

 

din aceeasi categorie