De multe ori se intampla ca zaharul vanilat sa se termine cand ti-e lumea mai draga, iar sa tii evidenta pliculetelor e anevoios. In plus, zaharul vanilat pe care il gasesti in mod obisnuit la pliculete nu are cea mai puternica aroma. Nu mai bine il “prepari” in casa si ai zahar cu aroma autentica de vanilie, la discretie? Iti dam chiar si 2 metode prin care il poti obtine!

1. Pastaia de vanilie

Mai toata lumea stie acest truct. Pregatesti un desert delicios si ai folosit semintele dintr-o pastaie de vanilie? Pune batonul in recipientul in care tii zaharul. Acesta se va aroma rapid si vei avea zahar cu aroma autentica de vanilie, fara sa te mai complici cu pliculete.

2. Zaharul vanilat bourbon

Daca varianta cu pastaia de vanilie nu iti surade, caci da, stim cu totii cat de scumpe sunt, cumpara 2 pliculete de zahar vanilat bourbon, care contine pastai de vanilie maruntite si combina-le cu zaharul granulat obisnuit. La fel ca in cazul trucului cu pastaie, lasa recipientul cu zahar cateva ore inainte de a-l folosi. Vei obtine cel mai aromat zahar vanilat, la un pret mai mic si cu un minim de efort!

Citeste si:

Lapte condensat fara fierbere

Cum prepari pasta de zahar

Cum faci cea mai buna bezea