Iti doresti sa mananci mai sanatos? Atunci sigur stii ca ar trebui sa introduci in meniu si retete cu avocado, caci fructul are numeroase beneficii pentru sanatate. De la reducerea colesterolului pana la prevenirea efectelor radicalilor liberi, avocado poate tine doctorul la distanta. Dar cum il incluzi in alimentatie? Ei bine, iata 5 retete delicioase care sigur te vor convinge sa-l mananci mai des.

Pasta de avocado cu branza

Cea mai recenta descoperire in materie de retete cu avocado, pasta asta e nu doar tare sanatoasa, dar si gustoasa. Crema de branza si condimentele ii dau pastei de avocado o consistenta cremoasa, usor tartinabila si usor de pregatit. E gata in maxim 10 minute!
Vezi aici reteta de pasta de avocado cu branza.

Oua umplute cu avocado

Iti plac ouale umplute, nu-i asa? Cui nu-i plac… Sigur stii ca mancate cu regularitate, sunt o sursa sigura de colesterol. Contracareaza efectele negative cu o umplutura de avocado. Poti servi preparatul si ca pe un aperitiv sanatos, iar musafirii sigur vor fi placut impresionati.
Asa prepari oua umplute cu avocado

Burrito cu pui si avocado

Desi suna ca un produs tip fast-food, burrito-ul asta cu pui si avocado nu are nimic nesanatos in compozitie, dimpotriva. Preparatul combina puiul fript in tigaie sau la gratar cu avocado proaspat si alte cateva ingrediente menite sa dea savoar mancarii, toate intr-o lipie.
Vezi reteta de burrito cu pui si avocado

Salata de ton cu avocado

Iti place pestele si vrei sa prepari o salata? Incearc-o in combinatia de ton cu avocado! In combinatie cu restul ingredientelor, salata asta este un izvor de sanatate ce garantat iti va fi pe plac! Unde mai pui ca e gata in 5 minute?
Iata cum prepari o salata de ton cu avocado

Guacamole

In final, iata si reteta traditionala pentru care avocado este consacrat. O pasta delicioasa, acrisoara si fresh, pe care o servesti cu tortilla chips sau cu paine integrala crocanta.
Vezi reteta de guacamole