Întotdeauna un tort îți va atrage atenția prima dată cu aspectul lui, înainte să vezi care sunt ingredientele și care este procesul de preparare. Cu siguranță că ți s-a întâmplat de multe ori să alegi un tort sau un alt desert pentru că a fost decorat frumos și atunci ți-ai dat seama de importanța pe care o are prezentarea. 

Deci, și în acest domeniu aspectul contează și de aceea este important să acorzi atenția cuvenită decorării. Atunci când faci un tort pentru un eveniment special sau pur și simplu pentru că vrei să-i răsfeți pe cei dragi, rezervă-ți timp și pentru ornare. Dacă obișnuiești să faci deserturi în mod curent, atunci este bine să ai la îndemână cele necesare: cartuș pentru frișcă, pungi pentru ornare, aparat pentru frișcă și multe altele. Vei descoperi aici lista de ustensile utile în procesul de ornare. Atunci când ai tot ce este necesar este foarte ușor să transformi și cel mai banal tort într-unul spectaculos.

Iată câteva idei creative de ornare a torturilor:

Petale din frișcă 

Un decor simplu, dar spectaculos, care poate fi creat cu ajutorul unei spatule. Efectul va fi și mai mare dacă vei colora frișca. Acoperă suprafața și lateralele tortului cu aceste petale, alternează culorile și vei obține un decor încântător.

Trandafiri din cremă sau frișcă

Foarte delicați și cu impact vizual puternic, trandafirii din frișcă sau cremă se realizează ușor cu un aparat de frișcă sau o pungă pentru ornare care va avea avea atașat vârful potrivit. 

Decor confetti

O idee excelentă este să pui în frișca sau crema pentru decor bombonele decorative colorate, să amesteci bine, iar apoi să întinzi compoziția uniform pe tort. Copiii vor fi încântați peste măsură de acest decor, mai ales dacă mai adaugi pe suprafața prăjiturii câteva figurine.

Glazură de fructe

Decorul cu glazură din fructe proaspete este perfect indiferent dacă tortul este din fructe, vanilie sau ciocolată. Glazura este fresh și delicioasă, va balansa armonios gustul cremelor din interiorul prăjiturii și va da un aspect foarte frumos.

Decorațiuni din bezele

Dacă ai la îndemână ustensilele potrivite, poți realiza din bezea decorațiuni spectaculoase. Poți, de asemenea, să colorezi o parte din bezea și să îți pui la lucru imaginația.

Noi ți-am prezentat doar câteva idei de decor, însă variantele sunt practic nelimitate. Pe blogul Taste of Home vei descoperi zeci de variante de ornare a torturilor făcute în casă. Ține minte, însă, că este important să te dotezi cu câteva ustensile speciale pentru ca decorul să arate frumos și uniform.

Foto: Pexels