Caltabosi cu hrisca (Chisca)

Craciunul nu e acelasi fara preparatele traditionale romanesti. Oriunde te-ai afla poti incerca sa le prepari daca ai reteta potrivita.  Reteta de caltabosi cu hrisca a fost trimisa de Florentina Hij, din Suceava.

Jumari

Iata cum poti prepara delicioasele jumari, ce se servesc cu precadere in preajma zilei de Ignat.

Piftie de porc (racituri)

Unul din cele mai iubite aperitive traditionale de craciun, piftia e nelipsita de pe mesele romanilor. Desi gatirea termica e un proces de durata, piftia de porc nu iti solicita atentia foarte mult si se face chiar usor.

Colac impletit

Petrece sarbatorile romaneste si pregateste un colac impletit asa cum se prepara in ardeal. Reteta e simpla, deci nu ai cum sa dai gres!

Salata de fructe de iarna

Salata de fructe e prezenta pe masa fiecaruia dintre noi in momentele speciale, precum Revelionul. Incearca salata de fructe de iarna in orice combinatie doresti, caci reteta poate fi modificata in functie de preferintele fiecaruia.

Supa cu galuste

Una din cele mai comune supe romanesti, supa de galuste e o bunatate in perioada sezonului rece, mancata fierbinte la masa de pranz. In plus, reteta e complementara salatei de boeuf, astfel ca poti face 2 feluri de mancare dintr-unul si poti economisi timp.

Salata de boeuf

Nelipsita de pe masa de sarbatori, mai ales de Revelion, salata de boeuf e usor de facut daca ai reteta potrivita. Incearc-o si foloseste-ti imaginatia pentru a o decora cat mai frumos.

Prajitura Arlechin

Ori de cate ori ai pofta de un dulce gustos de casa, incearca prajitura Arlechin. Reteta imbina cu succes dulcele cu acrisorul, intr-un desert numai bun de mancat la o cafea sau un ceai.

Negri in camasi albe

Negri in camasi albe e o prajitura romaneasca in 3 straturi, continand in esenta un strat de negresa, unul de bezea si unul de ciocolata. Prajitura mai e cunoscuta si sub denumirea “dinte de negresa”.

Piftie de porc

Nimic nu se compara cu o piftie de porc traditionala, preparata in casa cu putin timp inainte de Craciun.