Una din cele mai comune supe romanesti, supa de galuste e o bunatate in perioada sezonului rece, mancata fierbinte la masa de pranz. In plus, reteta e complementara salatei de boeuf, astfel ca poti face 2 feluri de mancare dintr-unul si poti economisi timp.

Ingrediente

un rasol de vita 2-3 morcovi 2-3 cartofi o telina o ceapa un pastarnac sare patrunjel

Ingrediente pentru galuste

2-3 oua gris un praf de sare
Mod de preparare:

1. Pune carnea la fiert si spumeaz-o in repetate randuri.
2. Cand nu se mai ridica spuma la suprafata, adauga legumele si un praf de sare.
3. Strecoara supa si pune-o in continuare pe foc.
4. Bate 3 oua cu un praf de sare, apoi adauga grisul, pana cand obtii o consistenta putin mai tare decat a unui terci de mamaliga.
5. Cand supa clocoteste, pune galustele, luand cu o lingurita din compozitie si punand-o in zeama.
6. In supa mai poti pune si cativa dintre morcovii fierti mai devreme, taiati in bucati de 3-4 cm lungime.
7. Cand galustele s-au umflat si s-au ridicat la suprafata, mai lasa supa un minut si inchide focul.
8. Adauga patrunjelul proaspat si serveste-o calda.

✽ Daca pregatesti in paralel salata de boeuf, procesul de preparare a supei incepe de la punctul 3, celelalte etape fiind deja parcurse.

Vezi si alte retete de supa