Negri in camasi albe e o prajitura romaneasca in 3 straturi, continand in esenta un strat de negresa, unul de bezea si unul de ciocolata. Prajitura mai e cunoscuta si sub denumirea “dinte de negresa”.

Ingrediente pentru blat

5 oua 180 g zahar 50 g faina 30 g cacao

Ingrediente pentru bezea

6 albusuri 300 g zahar 2 linguri zeama de lamaie

Ingrediente pentru ornat

ciocolata neagra
Mod de preparare:
  1. Separa ouale si bate albusurile spuma, apoi adauga zaharul treptat.
  2. Incorporeaza galbenusurile unul cate unul, urmate de faina si cacao.
  3. Unge tava cu unt si pune compozitia, apoi da-o la cuptor pana se intareste si se desprinde de margini.
  4. Bate cele 6 albusuri spuma cu zaharul, pana cand devin lucioase, apoi adauga zeama de lamaie.
  5. Cand blatul s-a desprins de margini si s-a intarit, pune bezeaua obtinuta peste si uniformizeaz-o cu o spatula.
  6. Da prajitura cu bezea la cuptor pana cand bezeaua devine usor aurie.
  7. Lasa bezeaua sa se raceasca, apoi rade ciocolata din belsug pe deasupra, si astfel obtii o prajitura in 3 straturi: Negri in camasi albe.