Dacă obișnuiești să-ți faci cafea la ibric, nu mai arunca zațul de cafea rămas. Își  poate fi de folose în bucătărie, iar în combinație cu alte produse naturale, acesta poate face minuni pentru pielea ta, păr, unghii și te poate scăpa chiar și de celulită. Își recomandăm câteva idei în care zațul de cafea își poate fi foarte folositor.

 

Masca exfolianta cu miere și zaț de cafea

Ai  nevoie de o lingurță de ulei de măsline, o linguriță de zaț de cafea și o linguriță de miere. Amesteca toate ingredientele într-un bol si aplica pasta obtinuta pe față, in timp ce masezi pielea prin miscari circulare usoare. Las-o să acționeze timp de 10 minute, iar apoi clateste cu apă calduță. La final, aplică o cremă hidratantă. Această mască va curata porii și va îndepărta celulele moarte.

 

Exfoliant cu zaț de cafea și ulei de masline

Amesteca trei lingurite de ulei de masline cu 6 lingurite de zat de cafea pana obtii o pasta cremoasa, aplic-o pe toata fata si maseaza usor timp de 3 minute. Zatul de cafea are propietati antiinflamatoare si antioxidante, iar uleiul de masline iti hraneste pielea. Apoi clateste fata cu apa din abundenta.

 

Zațul de cafea alungă mirosurile neplăcute de pe mâini

 

După ce gătești, toarnă în palme zațul de cafea din ibric și freacă-te bine cu el. Cafeaua elimină mirosurile celorlalte alimente, oricât de persistente ar fi. Clătește-te apoi cu apă caldă și folosește apoi o cremă hidratantă, să îngrijești pielea uscată.

 

Curăță tigăile pline de grăsime

Dacă ai rămas fără degresant la bucătărie, combină zaț de cafea cu detergent lichid de vase și freacă tigăile sau oalele pline de grăsime. Va avea efect imediat și vei scăpa de depunerile dificile de grăsime arsă.

 

Masaj cu zaț de cafea pentru picioare fine

Folosește zațul de cafea să îți masezi picioarele, mai ales după ce ai stat toată ziua pe tocuri. Te va ajuta să te relaxezi și va tonifia pielea. Pulverizează apoi apa termală și vei avea picioare foarte fine.

 

Zațul de cafea, îngrășământ pentru plante

O dată pe lună, adaugă câteva lingurițe de zaț de cafea în ghivecele cu plante acidofile, precum cameliile, azaleea, orhideele, mușcatele sau palmierii de cameră. Restul îl poți pune în grădină la rădăcina trandafirilor sau la compost, după ce îl usuci bine. Zațul de cafea conține minerale și are un procent ridicat de azot care hrănește plantele.

 

Masca exfolianta cu avocado și zaț de cafea

Amesteca jumatate de avocado cu o lingurita de zat de cafea, pana obtii o compozitie cremoasa. Aplica aceasta compozitie pe fata curata, las-o sa actioneze timp de 25 – 30 de minute, dupa care indepateaz-o cu apa calda. Hidratează tenul și previne apariția ridurilor.

Împachetări cu zaț de cafea să scapi de celulită

Ai nevoie de jumătate de ceașcă de zaț de cafea și 2 linguri de ulei de masline. Se încălzește zațul de cafea și se amestecă cu uleiul de măsline până se obțne un amestec lipicios. Aplică amestecul pe zinele cu celulită, apoi acopere-le cu folie alimentară din plastic.  Las-o să acționeze minim 30 de minute, apoi îndepărtează folia și fă un duș rapid și cald. Apoi tamponează pielea cu un  prosop și aplică o cremă hidratantă. Aplică aceste remediu de 2-3 ori pe săptămână și vei vedea cum pielea ta devine mai fermă.